Linnu väljaheide võib viidata turisti ohustavale pettusele

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Petturid sihivad suuremates linnades enamasti just turiste, sest neil võib olla kaasas palju raha või väärtuslikke esemeid ning ei tunne ümbruskonda. Mõned reisijad on aga levinumad petuskeemid kirja pannud ning neid sotsiaalmeedias jaganud, et pahaaimamatud turistid kehva olukorda ei satuks, vahendab Express

Sotsiaalmeediaplatvormil Reddit selgub, et turiste kiusavad kelmid on üha nutikamad ning mõtlevad välja lausa naljakaid skeeme. Üks kogenud reisija kirjutab, et kui inimesele keset tänavat lind peale kakab, siis on suur tõenäosus, et see võib olla petturi osav trikk.

Linnukaka pettus on välismaal üsna tavaline ja tähendab tavaliselt seda, et kelm pritsib turisti valge vedelikuga. Seejärel läheneb segaduses turistile pealtnäha sõbralik inimene tänavalt, kes pakub ennast appi ning pühib rätikuga inimese puhtaks. Vahetu suhtluse käigus üritab teine pettur samal ajal ohvri kotist või taskust midagi näpata. Seega soovitatakse turistidel meeles hoida kindel reegel: kui lind sinu peale kakab, siis ära võta kelleltki abi vastu ning lahku sellest kohast nii kiiresti kui võimalik.

Eelmise aasta märtsis vahistati Hispaanias Costa del Solis kaks meest, kes just sel viisil turistidelt varastada üritasid. Mehi süüdistati turistidelt pihta pannud kontaktivabade pangakaartide kasutamises.

Sõbralikud kohalikud elanikud võivad puhkust mõnusamaks muuta, kuid turistid peaksid olema kõikide võõraste suhtes ettevaatlikud. Reisijad ei tohiks kunagi minna koos võõraste kohalikega eraldatud kohtadesse ja peaksid pigem viibima avalikes ruumides. See ohtlik mure on aktuaalne veebilehel Airbnb, kus turistid saavad broneerida ekskursiooni kohaliku elanikuga, et puhkusekoha kohta rohkem teada saada.

Lisaks hoiatati turiste taksode eest. Tark reisija kirjutas Redditis, et kui taksos on sõidu jooksul läbitud kilomeetrite ja sõidusumma arvesti katki, siis on kindlasti tegemist pettusega. Selleks, et suurest rahasummast mitte ilma jääda, soovitab postituse tegija enne taksosõitu transpordi hind selgeks teha. Kõige lihtsam lahendus olukorraga hakkama saada, on taksost väljuda ning endale uus sõiduvahend leida.

Kui taksomeeter on katki, võivad juhid püüda turistidelt sõidu eest liiga palju raha küsida, sest nii juht kui ka reisija ei tea kindlat hinda. Turistid saavad seda pettust vältida, kasutades välisreisidel taksorakendusi nagu Bolt või Uber. Hea lahendus on ka hotelli infolauast abi küsida, sest nad oskavad enamasti usaldusväärseid taksofirmasid soovitada.

Üks reisija hoiatas turiste, et kui võõras linnas on miski äärmiselt odav, kuid selle kohta pole internetis infot, siis võib see samuti pettus olla. Puhkuse ajal on tore leida soodsaid hindu, kuid mõnikord on pakkumised liiga head, et tõsi olla. Kui restorani hinnad või ekskursioon tundub ebanormaalselt odav, siis tasuks enne raha kulutamist arvustusi kontrollida. Teiste turistide antud hinnangud on heaks teejuhiks, sest tihti annavad reisijad soovitusi heade kohalike restoranide ja reisifirmade kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles