VALMISTU SUVEKS Need on maailma kõige populaarsemad rannad

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kodumaa rannad on küll kahtlemata kõige kaunimad ja mõnusamad paigad, kus kuumal suvepäeval viibida, kuid ka üle kogu maailma leidub randu, mida turistid peavad just maailma parimateks. USA reisiplaneerimise portaali Expedia andmetel on rannapuhkused taas populaarseteks muutunud ning seetõttu on sobilik jagada imelisi randu, mida turistid palavalt armastavad, vahendab travel.nine.

Paljud unistavad reisist, kus peamiseks ülesandeks on vaid rannas lebada ning kõik oma mured lõõgastudes unustada. Paljud turistid on oma unistuse ka reaalsuseks teinud, sest Expedia andmetel on rahvusvaheliste rannaäärsete majutuskohtade otsingutaotlused kasvanud lausa 120 protsenti. Olenemata sellest, kas maaliline rand on lühikese lennu kaugusel või asub see hoopis maailma teises otsas, on selge, et eelistatakse idüllilisi sihtkohti, kus saab oma päevi logeledes veeta.

Paros, Kreeka

Paros on Kreeka saar, mis on üks populaarsemaid reisisihtkohti ning on tuntud oma ilusate randade poolest. Parose randu iseloomustab kristallselge vesi ja lõõgastav atmosfäär, mis meelitab igal suvel randadesse palju külastajaid. Siiski ei pea suuri rahvahulkasid kartma, sest leidub ka eraldatud randu. Populaarsemad rannad on aga rivistatud mereäärsete hotellide, restoranide ja rannabaaridega.

Parose rand.
Parose rand. Foto: Shutterstock

Makarska, Horvaatia

Väike linn Makarska on üks Horvaatia põnevamaid piirkondi ning on tuntud oma elava ööelu poolest. Linna mereäärne promenaad ja idüllilised vaated paiknevad Biokovo mäeaheliku ja sädeleva Aadria mere vahel. Rahulike lahtedega rannad on ideaalsed just lõbusalt aja veetmiseks, sest linnas ei ole pikki ja laiu peenikese liivaga randu. Enamjaolt on rannad kaetud väiksemate ja suuremate kividega. 

Makarska rand.
Makarska rand. Foto: Shutterstock

Bali, Indoneesia

Türkiissinise vee ja valgete liivarandadega Bali on juba mitmeid aastaid olnud puhkajate lemmikpaik. Indoneesias asuval Bali saarel on palju randu ja tänu sellele ei pea kartma, rannad oleksid inimesi täis. Pelglikumad turistid kardavad vees pesitsevaid krokodille ja ringi ujuvaid haisid, kuid neid näeb seal üsna harva.

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Taormina, Itaalia

Itaalia linna Taormina külje all asuvad rannad on turistidele tõeliseks maiuspalaks. Piirkonnas võib külastada mitut lahte ning imetleda ümbruses asuvaid koopaid. Ilusatele liiva- või kiviklibuga kaetud randadele pääseb hõlpsasti köisraudteega või linna hotellidest väljuva mugava bussiga. Aktiivsemad külastajad on ka öelnud, et rannad on linnast umbes pooletunnise jalutuskäigu kaugusel. Turistid siiski hoiatavad, et ilusast linnast läbi kõndides on suur kiusatus seisma jääda ja idüllilist keskkonda nautida ning nii võib jalutuskäik lausa tunniajaseks venida.

Taormina rand.
Taormina rand. Foto: Shutterstock

Lombok, Indoneesia

Teine Indoneesias asuv saar on Lombok, mis on turistide jaoks parimaks reisikohaks valitud just saare randade tõttu. Erksinine vesi, valged pikad liivarannad ning imelised vaated muudavad saare justkui postkaardilt pärit piltilusaks fotoks. Lomboki rannad on ideaalsed ujumiseks ja päevitamiseks ning mõnusaks puhkamiseks. Lomboki saart peetakse rahulikumaks kui Bali, sest piirkond ei ole täidetud metsikute klubide ja peadpööritava ööeluga.

Lomboki rand.
Lomboki rand. Foto: Shutterstock
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles