Populaarne Hispaania saar, mis on maailma kõige ilusama loodusega puhkusepaik

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Turistide tagasisidet koguv veebileht Tripadvisor on avaldanud nimekirja kohtadest, mis on reisijate arvustuste põhjal maailma kõige paremad paigad looduse nautimiseks. Esimese koha napsas endale Hispaania saar, mida ei peeta küll kõige populaarsemaks sihtkohaks, kuid kindlasti üheks ilusaima loodusega puhkusepaigaks sel aastal, vahendab Express.

Auväärse esimese koha omanikuks on Mallorca saar Hispaanias, mis on üks kolmest Baleaari saartest Vahemeres. Tripadvisor nimetab piirkonda üheks parimaks kohaks, kus turistid saavad looduse naturaalseid imesid nautida. Hispaania saarel on palju uskumatuid looduslikke vaatamisväärsusi, mis lummavad kõiki saart külastavaid inimesi.

Mallorca saar meelitab turiste peamiselt oma valge liiva ja erksinise veega kaunistatud randadega, mis panevad külastajad hetkeks reaalsuse unustama. Tripadvisori lehel peetakse parimaks rannaks Playa de Murot, mis on kuue kilomeetri pikkune vetelpäästjatega turvatud liivarand. Üks turist kirjutas veebilehel, et rannas olev liiv on erakordselt puhas ning türkiissinine meri on rahulik ja madal ning on tänu sellele eakatele ja lastele ohutu.

Mallorca rand.
Mallorca rand. Foto: Shutterstock

Saarel on ka rohkemat kui vaid rannad ning loodust armastavad reisijad võivad soovi korral matkata piirkonna jalustrabavalt ilusal maastikul. Mallorcat kaunistab Serra de Tramuntana mäeahelik, mis ulatub mööda terve saare looderannikut. Mäeahelik kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse ning maalilistel kaljudel kasvab tihedalt sajandeid vanad oliivipuud.

Serra de Tramuntana mäeahelik.
Serra de Tramuntana mäeahelik. Foto: Shutterstock

Tripadvisori lehel jagab üks õnnelik turist, et mäeahelikus on palju ilusaid jalgradu, mis muudab piirkonna matkajate paradiisiks. Ta kirjeldab, et on võimalik kõndida läbi männimetsade, mööda oliivipuudest ning kogu ala on täis erinevaid tsitruselisi. 

Turistid võiksid ette võtta ka reisi Mallorca ümbruses olevatele asustamata saartele, sest need on koduks paljudele taimeliikidele. Näiteks on Mallorca lääneranniku väike saareke St Dragonera tuntud oma seinasisalike poolest ning seda saab hõlpsasti külastada paadiga.

Hispaania saarel on ka mõned imeilusad koopad ja Cuevas del Drachis saavad turistid näha üht maailma suurimat maa-alust järve. Saarel on ka mitmeid looduslikke allikaid, kuid turistidel soovitatakse neid pigem talvisel ajal külastada, sest siis on allikad kõige ilusamad.

Cuevas del Drachi koobas ja maa-alune järv.
Cuevas del Drachi koobas ja maa-alune järv. Foto: Shutterstock

Kliima on Mallorcal puhkusepaigale kohane – temperatuurid on kõige soojemad augustis ja siis on see tavaliselt 30 kraadi kandis. Kõige parem aeg on saart külastada suvel, sest siis saavad turistid juulis ja augustis nautida päikest umbes 10–11 tundi päevas.

Tripadvisori parimad sihtkohad looduse nautimiseks

  • Mauritius
  • Katmandu, Nepal
  • Serengeti rahvuspark, Tansaania
  • Hurghada, Egiptus
  • Lombok, Indoneesia
  • Kauai, Hawaii
  • Mallorca, Hispaania
  • Grand Cayman, Kaimanisaared
  • Korsika, Prantsusmaa
  • Koh Tao, Tai
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles