MIS IKKAGI JUHTUS? ⟩ Netflixis linastub sari müstiliselt õhku haihtunud lennureisist

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Peagi Netflixis linastuv dokumentaalsari süveneb ühe veidraima lennuõnnetuse müsteeriumi uurimisse. Dokumentaalis räägitakse lugu lennureisist, kus lennuki pardal olnud 227 reisijat kadusid õhus olles jäljetult ning neist ei ole siiani leitud ühtegi märki, vahendab Tyla.

Paljud inimesed üle maailma on kindlasti kuulnud kurikuulsast lennust MH370, mis on tekitanud inimestes küsimusi ja segadust juba peaaegu üheksa aastat. Õnnetusse sattunud lend väljus Malaisia linna Kuala Lumpuri rahvusvahelisest lennujaamast 8. märtsil 2014. aastal, kuid ei jõudnud kunagi ettenähtud sihtkohta. Lend, mis pidi jõudma Pekingi lennujaama, jäi kadunuks kohe pärast õhku tõusmist ning lennuki meeskonnaga polnud võimalik enam kunagi ühendust saada.

Üheksa aastat hiljem on lennuki kadumine endiselt täielik mõistatus ja selgeks pole saanud ka see, mis juhtus enam kui 200 lennukis viibinud reisijaga. Netflixi kolmeosaline sari nimega «MH370: The Plane That Disappeared» («MH370: Lennuk, Mis Kadus» - toim.) esitab mõned teooriad selle kohta, mis võis juhtuda.

Spekulatiivseks dokumentaalsarjaks peetud sari toob kokku teadlased ja uurivad ajakirjanikud, kes jagavad oma mõtteid lennuki kadumise kohta. Kuigi kindlaid selgitusi veel otsitakse, on õnnetusega lähedalt seotud inimesed selle teema enda jaoks korralikult mõtestanud.

Lisaks ekspertidele jagavad sarjas mõtteid ka lennukis viibinud reisijate lähedased Hiinast, Malaisiast, Austraaliast ja Prantsusmaalt. Pered, kes on läbi traagilise õnnetuse omavahel seotud, tunnevad sarja tegijate sõnul suurt vajadust oma kogemusi ja mõtteid avaldada.

Esimene episood, mis peaks Netflixi jõudma müsteeriumi aastapäeval 8. märtsil, käsitleb lennuki kadumist vahetult pärast õhusõiduki haihtumist. Sarja esimeses osas keskendutakse esimestele tundidele ja päevadele pärast lennuki kadumist ning uuritakse vandenõuteooriaid, mis kadumist selgitavad. Kuigi räägitakse, et lennuki tükid leiti 2016. aastal India ookeanist, kõnelevad sarjas inimesed, kes arvavad, et need tükid pole päriselt õnnetuse käigus ookeani põhja sattunud.

Sarja teises episoodis seotakse õnnetus teise samal aastal toimunud Malaysian Airlinesi lennuõnnetusega. Tol korral tulistas lennuki alla Venemaa rakett ning eksperdid arutavad võimaluse üle, et ka müsteerium on sellega seotud. Kolmas ja viimane osa teeb suurema ülevaate lennuõnnetusele järgnenud otsingutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles