ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

See nädalavahetus on muusika ja looduse päralt: toimub palju kontserte, matkasid, avastusretki, uisusõite, kestvusvõistlusi jne. Kui kõht kogu selle liikumise peale tühjaks läheb, siis tea, et käimas on ToiduNautlejate restoranide nädal. Üle eesti pakuvad mitmed restoranid soodsa hinnaga head ja paremat.

Muusika

Alustame muusikaüritustest, sest neid on tulemas õige palju. Näiteks Mick & Angeelia Pedaja kontsert-näituse «Pühalend» avamine, ERSO kontsertsarjast üritus nimega «Audiospaa» ning oreli- ja klavessiinikontsert «Muusika mägede vahel».

Algab Tallinna Talvefestival, mis tuleb heateoalgatusega «Tõsta pilk ja ava süda!» Alates 2006. aastast on festival pööranud tähelepanu abivajajatele meie ühiskonnas. Festival toob pimedasse veebruarikuusse pisut valgust ning kontserdid toimuvad traditsiooniliselt Tallinna raekojas, mustpeade majas ja Rootsi-Mihkli kirikus, PLMF 20. aastapäev toimub Estonia kontserdisaalis.

Laupäeval esineb Estonias maailma praegu üks kuumimaid klaveristaare, Víkingur Ólafsson. Teda hinnatakse ülivõrdes erakordsete esituste, teedrajavate kontserdikavade ja olulisuse eest muusikamaailma meediakajastuses.

Talvejazzil Kumus saab kuulata Eesti-Norra-Läti punti Peedu Kass Momentum feat. Bugge Wesseltoft. Pühapäeval aga esineb Põlva kultuurikeskuses Trio Trilitrate & Montse Pineiro (videoprojektsioonid, Hispaania).

Spordiüritused

Kas üldse peab meelde tuletama, et toimub 49. Tartu maraton? Kui ise ei osale, küllap oled näinud metsade vahel ränka trenni tegevaid suusatajaid?! Tallinnas leiab aga juba viiendat korda aset piljardi 9-palli formaadi turniir Datel Tallinn Open.

Kuhu sööma minna?

Mida muud sel nädalal soovitada kui ToiduNautleja restoranide nädalat. 53 restorani üle Eesti pakub oma parimaid roogasid soodsamalt kui tavapärasel ajal!

Loodusmatkad

Põlvamaal toimub Taevaskoja valguskelgumatk, Otepääl tõukekelgusõit, kus seekord on uisurada südamekujuline. Lisaks on erinevaid õuetegevusi loodusvaatlejatele, kestvusmatkajatele, metsiku looduse austajatele, seiklejatele ja muidugi avastajatele.

Sauna!

Käesolev aasta on sauna-aasta. Ja kuidas oleks parem see käima lükata kui mitte saunamaratoniga. Pane punt kokku ja võistlema! Vaata veel, mis sündmused sauna-aasta puhul tulemas on.

Euroopa saunamaraton.
Euroopa saunamaraton. Foto: Visit Estonia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles