Prantsusmaal toimuvad streigid sunnivad tervet Euroopat lende tühistama

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lennufirma Ryanair on sunnitud tühistama Prantsusmaale saabuvaid ning sealt väljuvaid lende, sest riigis toimub suur lennuliikluse juhtide streik. Tööseisak algas esmaspäeva pärastlõunal ning kestab kolmapäeva hommikul kella kuueni, vahendab Express

Ryanair kutsus Euroopa Komisjoni üles olukorda sekkuma, et lennukid saaksid siiski Prantsusmaa kohal ilma segadusteta lennata. Lennufirma esindaja Neil McMahon räägib, et nad on Prantsusmaal toimuvate streikide pärast pidanud juba kolmandat korda sel aastal oma lende tühistama. Tema sõnul hoiab Prantsusmaa reisijaid justkui pantvangis ning ei lase turistidel vabalt liikuda.

Isegi need reisijad, kes ei lenda Prantsusmaale, on streikidest mõjutatud, sest nad lendavad läbi Prantsusmaa õhuruumi ajal, mil riigi seadused kaitsevad vaid siselende. Lennufirma ootab Euroopa Komisjoni sekkumist, et säilitada inimeste vaba liikumine ja kaitsta ülelende asjatute streikide eest.

Näiteks Itaalias ja Kreekas on streikide puhul riigi õhuruumist läbilendamine lubatud, kuid Prantsusmaal on ülelennud häiritud. Ryanairi esindaja ütleb, et ülelendude organiseerimine on kõige lihtsam ja tõhusam lahendus suurte katkestuste vältimiseks ning seda tuleks reisijate kaitsmiseks rakendada.

Ryanair lubab võtta ühendust nende reisijatega, kes on lendude katkestustest mõjutatud. Reisijad, kelle lennud on tühistatud, peaksid järgmiste sammude osas võtma ühendust lennufirmaga. Arvatakse, et streik põhjustab üle Prantsusmaa suuri probleeme, sest ametiühingud valmistuvad streikideks mitmes valdkonnas. Seetõttu soovitatakse turistidel meeleavaldusi vältida ja järgima kohalike võimude nõuandeid. Töötajad streigivad avaliku sektori pensionireformide pärast, mis tõstavad pensioni alampiiri 62. aastalt 64. eluaastale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles