Vastik põhjus, miks lennusaatjad soovitavad lennukis vetsupaberit vältida (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Lennuki tualettruum ei ole just eriti puhas koht
Lennuki tualettruum ei ole just eriti puhas koht Foto: Shutterstock

Kaks abivalmis Ameerika lennusaatjat soovitavad reisijatel lennukites tualettpaberit mitte kasutada. Põhjus selleks on ausalt öeldes ebameeldiv. 

Kogenud lennusaatjad jagavad rõõmuga nippe, kuidas lennud enda jaoks võimalikult mugavaks teha. WC-paberi kasutamise asemel soovitavad nad kasutada kätekuivatuspabereid või enda kaasa võetud salvrätikuid. 

Miks? 

Põhjusele vaatad sa ülevalt alla otse peale. Nimelt asub vetsupaberirulli hoidja sellisel kõrgusel, et kui püsti urineerivad poisid ja mehed juhtuvad olema turbulentsi ajal ennast kergendamas, pritsivad uriinitilgad muuhulgas täpselt paberirullile. Kätekuivatuspaber on piisavalt kõrgel, et puhtaks jääda.

Hämmingus ja õuduses lugejad on nipi eest tänulikud, kuid mõned neist on ka nõutud, soovitades kindlasti mitte paberkäterätte vetsupotist alla lasta. «See võib põhjustada lennukil omakorda täieliku õuduse, ummistades vetsupoti taeva all ära.» 

Kingad jalga! 

Teisena soovitavad lennusaatjad WC-sse minnes tingimata jalanõud jalga panna. «Põrand on tihti niiske ja märg ning me ütleme teile – see seal ei ole vesi.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles