KAAL ALLA! Finnair loobub ühest pikaajalisest pardateenusest

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Finnairi lennuk
Finnairi lennuk Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Finnair lõpetab ostjate huvi hääbumise tõttu pardaostude teenuse. Lisaks vähendab lennufirma sellega lennu kaalu ning väheneb kütusekulu. 

Peagi kaob võimalus osta Finnairi pardalt Marimekko käekotte, Iittala nõusid ja Lumene kosmeetikat. Ostjate huvi raugemine viis Bloomberg.com sõnul lennufirma ammu plaanis olnud muudatusteni. 

Finnair ütles, et selle sammu lisakasu on lennuki üldkaalu vähenemine ajal, mil lennuettevõtjad soovivad oma kütusearveid kärpida. Lennumüük lõpeb 28. veebruaril, reisijad saavad pardale ette tellida kaupu kuni 18. aprillini. 

Otsus ei mõjuta lennukis toidu ega joogi müümist. 

Lennumüük on lendamise hiilgeaegade pärand, mil lennufirmad pakkusid märkimisväärseid allahindlusi alkoholile, sigarettidele, parfüümidele ja muudele kaupadele. Interneti-ostlemine ja tollimaksuvabad kauplused lennujaamades on vähendanud lennufirmade klientidele pakutavate toodete müümist, isegi kui sellised lennuettevõtjad nagu Ryanair Holdings Plc väidavad, et lisatulu, mis hõlmab ka lennuaegset tollimaksuvaba müüki, on tekitanud 2022. aasta kogutulust kuni 45 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles