VÕTA ISE ETTE ⟩ Selle ülesandega lennusaatjad reisijat ei aita

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Abivalmis lennusaatjad on tihti lennureisi üks meeldivamaid osasid. Alati vastutulelik lennuki personal võib aga mõnikord abi osutamisest ka keelduda. Stjuardess Kat Kamalani jagab üllatavat ülesannet, millega reisija ise peab hakkama saama, vahendab Tyla

Kamalani sõnab, et inimesed peaksid enne reisile minekut korralikult ette planeerima oma pagasi ja selle, kui rasked need kotid on. Kuigi käsipagasi kaasa võtmisega kehtivad ranged piirangud, siis liialt raske koti puhul peab reisija seda koormat ise kannatama. Naine räägib, et raske pagasi tõttu võivad stjuardessid inimeste kohvrite riiulisse tõstmisest keelduda.

Kuus aastat stjuardessina töötanud naine selgitab, et reisijad riskivad sageli ohtlike vigastustega, kui nad oma ülepakitud kohvreid pea kohale üritavad tõsta. Samasugune mure tekib ka lennuki töötajate puhul, kes pagasit regulaarselt tõstes oma seljale ja õlgadele viga teevad. See on muutunud niivõrd tavaliseks probleemiks, et USA lennusaatjate assotsiatsioon on soovitanud oma liikmetel reisijaid pagasi tõstmisega mitte aidata, sest lennusaatjate ravikulusid sel viisil ei kaeta.

Naine kurdab, et tihti eeldatakse, et kohvrite tõstmine on osa tema tööst, kuid tegelikult see pole nii. Ta tunnistab, et isegi lennufirma käsib reisijatel pagasiga ise tegeleda, et lennuki personal terveks jääks. Kat Kamalani siiski lisab, et lennusaatjad saavad reisijaid vajadusel ikkagi aidata ja reisijad saavad lennukis alati ka teistelt abi küsida.

Stjuardess soovitab inimestel kontrollida lennukis olevaid silte, kuna need annavad sageli lisateavet kohvrite ja kottide hoiustamise kohta. Veel soovitab naine enne reisile minekut kodus pagas pea kohale tõsta. Naise sõnul on reisile minnes oluline meeles pidada ühte lauset — ärge võtke kaasa kohvrit mida te ei jaksa tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles