Hispaania lennujaamades toimuvad streigid

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mitmest Kanaari saarte lennujaamast lendavaid turiste on hoiatatud, et veebruaris on lennuliikluses oodata suuri hilinemisi ja lendude tühistamisi.

Lennutöötajad neljas Hispaania Kanaari saarte lennujaamas osalevad igal veebruarikuu esmaspäeval 24-tunnises streigis. Lanzarote, Fuerteventura, La Palma ja El Hierro lennujaamades toimuvates streikides osaleb üle 150 töötaja.

Reisijatel, kellel on plaanis streikivatest lennujaamadest lennata, soovitatakse enne lendu oma lennufirmaga ühendust võtta. Abi saamine on üsna tõenäoline, sest Hispaanias peavad töötajad pakkuma minimaalses koguses teenust isegi siis, kui nad osalevad streigis. See tähendab ka seda, et paljud saartevahelised siselennud on seaduse järgi siiski kohustatud toimuma.

Rahvusvaheliste lendudega tegelevaid välismaiseid lennufirmasid mõjutavad edaspidi streikidest tulenevad hilinemised. Seetõttu soovitatakse ka rahvusvahelistel turistidel enne lennujaama minekut lennufirmaga ühendust võtta.

Streigi põhjustanud vaidlus käib palga- ja töötingimuste üle ning kui olukord ei lahene, võidakse välja kuulutada veel streike. Tööseisakud võivad mõjutada ka Mandri-Hispaania lennujaamasid, sealhulgas Sevilla, Vigo, Valencia, Murcia ja Alicante lennujaamasid. Olukorra leevendamiseks loodetakse kaasata lisapersonali, kuid veel pole teada, kui palju lende võidakse tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles