PLAANID PAIGAS ⟩ TripAdvisor kuulutas välja eelmise aasta populaarseimad sihtkohad

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Jaheda ja niiske ilmaga on mõnus unistada oma järgmisest puhkusest mõnes põnevas riigis. Selleks, et unistuste reisisihtkoht kergemalt välja valida, kuulutas reisiportaal TripAdvisor just välja eelmisel aastal reisijatelt parimad hinnangud saanud riigid ja linnad, vahendab Metro.

Teist aastat järjest võitis Dubai populaarsete sihtkohtade kategoorias esikoha. Dubai emiraati armastavad kuulsused ja sotsiaalmeedia staarid just oma rikkuse, pikkade hommikueinete ja aastaringi paistva päikese pärast. Kuigi Dubai meelitab inimesi luksusliku elustiiliga, siis rohkem süvenedes leiavad turistid linna, mis on täis traditsioone ja kultuuri.

Dubai.
Dubai. Foto: Shutterstock

Euroopa populaarseima sihtkoha auhinna võitis taas London. TripAdvisor kirjeldas Suurbritannia pealinna kui kohta, kus mitu erinevat maailma kokku saavad. London langes globaalses edetabelis siiski kolmandale kohale ning teise koha napsas endale Indoneesias asuv Bali.

TripAdvisori andmetel valisid auhindade võitjad välja reisijad, kes sihtkohti külastasid ja neile tagasisidet andsid. Edetabel on koostatud TripAdvisori reisijate arvustuste ja hinnangute põhjal. Tagasisidet sai anda mitmes kategoorias, sealhulgas majutuskohtade, restoranide ja põnevate vaatamisväärsuste teemadel. Auhindade jagamisel võeti arvesse 2021. aasta novembrist kuni 2022. aasta oktoobrini antud tagasisidet.

Teised populaarsed sihtkohad, mis jõudsid Euroopa edetabeli esikümnesse, on teisele kohale platseeruv Rooma ja kolmanda koha võitnud Pariis. Ülemaailmses tabelis läks hästi ka paljudel Euroopa linnadel – Lissabon, Madeira ja Kreeta pääsesid 25 parema hulka.

Rooma.
Rooma. Foto: Shutterstock

TripAdvisor andis välja ka teisi auhindu: trendikad sihtkohad, parimad restoranid, ilusaim loodus, parimad kultuurikogemused ja parimad kohad suusatamiseks.

Kuuba võitis trendikate sihtkohtade kategoorias esikoha. TripAdvisor kirjeldas riigi pealinna Havannat kui tasakaalu vana maailma arhitektuuri ja kaasaegse ööelu vahel.

Havanna.
Havanna. Foto: Shutterstock

Teisele kohale asetus Vietnami linn Hoi An ja kolmanda koha kindlustas endale Aafrika riik Mauritius.

Toidu koha pealt ei tule pitsa-, pasta- ja gelatosõpradele üllatusena, et TripAdvisori sõnul tuleb maailmatasemel toitu minna nautima Rooma. Neile, kes lähevad puhkusele, et kogeda puutumatut loodust, on ideaalseks paigaks Mauritius.

Mauritius.
Mauritius. Foto: Shutterstock
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles