OLE ETTEVAATLIK ⟩ Türgis on suurenenud turistide ahistamise arv

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Suurbritannia välisministeerium hoiatab nii briti turiste kui ka teisi reisihuvilisi üle maailma Türgis valitsevate ohtude eest. Nende sõnul ei tohiks riiki külastades kaotada valvsust, sest eelmisel aastal teatati seal suurenenud seksuaalrünnakute arvust, vahendab Express.

Välisministeeriumi andmetel teatasid 2022. aastal turistid 51 seksuaalrünnakust. Enamik juhtudest leidsid aset suvehooaja tipus rannikuäärsetes kuurortides. Lisaks öeldi, et 84 miljoni elanikuga riigis on sagenenud ka taskuvarguste juhtumid.

Türki reisides peab olema ettevaatlik inimestega suheldes, sest paljud rünnakud leidsid aset öösel, pärast seda, kui päeva jooksul uute inimestega tutvuti.

Ministeerium hoiatas turiste, et nad ei läheks ka kohalike inimeste autodesse. Tihti on pealtnäha sõbralikud kohalikud valmis turiste oma autoga soovitud kohta viima, kuid neid ei tohiks pimesi usaldada. Selle asemel soovitatakse üles otsida registreeritud takso ja panna tähele auto registreerimisnumbrit. Kui siiski on tekkinud mure, siis on abiks reisikorraldaja või Türgi ametivõimud.

Reisil alkoholi tarbides võib turist muutuda vähem teadlikuks oma keskkonnast ning baarides ja klubides viibides tasuks oma joogil silma peal hoida. Liigne ettevaatlikus ei tee halba ning seetõttu tuleks tähelepanelik olla ka majutuskohtades ööbides, kuna ka seal võivad liikuda vargad. Välisministeeriumi sõnul on ka pealtnäha turvalistest villadest varastatud passe, isegi siis, kui neid on hoitud villa seifis. Seda muret peetakse kõige suuremaks probleemiks Didimi, Kasi, Kalkani ja Fethiye piirkondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles