TEHNOLOOGIA ARENEB Kilimanjaro mäe tipus saab nüüd internetis surfata

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Aafrika kõrgeima mäe Kilimanjaro kuulsat mäetippu Uhurut külastades võib nüüd nautida kõiki tänapäevase maailma hüvesid, sest kõrgel asuv mäetipp lisati kiire interneti levialasse. Projekti tegi Tansaania valitsus, kes viis läbi võimatuna näiva plaani viia internetiühendus maailma ühe kõrgeima mäe tippu, vahendab Travelnews.

Eelmise aasta augustist kuni detsembrini laiendati järjepidevalt interneti juurdepääsu kõikidesse alla 3795 meetri asuvatesse mägironijate laagritesse. Nüüd suurendati leviala ka kuni 5895-meetrise mäetipuni, mis võimaldab turistidel üle maailma jäädvustada põnevat rännakut ja seda ka reaalajas huvilistega jagada.

Tansaania kommunikatsiooniminister sõnab, et kiire internetiühendus ka niivõrd kõrgel mäe tipus annab Tansaania elanikele lootust, et mugav suhtlus läbi interneti on võimalik kõikjal. Ta loodab, et projekt aitab edendada riigi turismi ning teeb Kilimanjaro mäel matkamise ülejäänud maailmale põnevamaks ja käega katsutavamaks.

Kilimanjaro mägi on UNESCO maailmapärandi nimistus ning see meelitab igal aastal katsumust ette võtma ligi 35 000 mägironijat. Lisaks pakub piirkond tööd enam kui 10 000 kohalikule inimesele ja panustab Tansaania turismimajandusse igal aastal hinnanguliselt 50 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles