Huvitavad reisisihtkohad 2023. aasta suvel - avasta Euroopat

Smsraha
Copy
Foto: Shutterstock

COVID-19 pandeemia on reisimist oluliselt mõjutanud, kuna osad riigid rakendavad endiselt viiruse leviku aeglustamiseks rangeid reisipiiranguid ja karantiinimeetmeid. Enne reisiplaanide tegemist on oluline tutvuda selle riigi reisijuhistega, mida kavatsete külastada. 

Nüüdseks on küll piirangud kõvasti leebemad, aga siiski on veel riike, kes on kehtestanud saabuvate reisijate testimis- ja karantiininõuded. Vaktsineerimine on ka reisimisel võtmetegur, mõned riigid nõuavad enne sisenemist vaktsineerimise tõendit või negatiivseid testitulemusi ning ka lennufirmad rakendavad sarnaseid reegleid. Samuti on oluline meeles pidada, et olukord võib kiiresti muutuda, mistõttu tasub olla reisiplaanidega paindlik ja valmis olla võimalikeks muudatusteks või tühistamisteks.

Sellel suvel tehtavaid reisiplaane tuleks hakata planeerima juba praegu, mis tähendab, et reisimiseks planeeritud raha võiks hakata säästma juba täna. Juhul kui säästmiseks aga võimalusi ei ole, ent vajadus reisimiseks on siiski olemas, võib kasutada alternatiivseid lahendusi: kiirlaen, tarbimislaen või reisilaen. Elamused pakuvad meile alati rõõmu ning laenuraha kasutamine reisimiseks omab sama tähtsust kui näiteks laenu võtmine mõne uue kodumasina soetamiseks. Sobiv lahendus on ka krediitkaart, mille olemasolul on võimalik teha kõik reisimiseks tehtavad kulutused ning hiljem tagasi maksta kasutatud raha.

Millised on aga parimad sihtriigid ning kohad 2023. aastal Euroopas reisimiseks?

1. Prantsusmaa

Prantsusmaal on palju populaarseid turismisihtkohti, millest igaühel on oma ainulaadne võlu ja atraktiivsus. Mõned populaarsed sihtkohad on järgmised:

  1. Pariis: Valguse linnana tuntud Pariis on kuulus oma kunsti, toidu, moe ja ajaloo poolest. See on suurepärane sihtkoht kultuurihuvilistele ning Pariisi peetakse üheks maailma kõige romantilisemaks sihtkohaks. Netflixi sari ‘Emily in Paris’ filmiti enamuses Pariisis, ning juba sel suvel plaanivad enamus sarja fänne külastada Pariisi vaid sel eesmärgil.

  2. Prantsuse Riviera: see piirkond, tuntud ka kui Côte d'Azur, on tuntud oma kaunite randade, selge sinise vee ja luksuslike kuurortide poolest. See on populaarne sihtkoht neile, kes otsivad lõõgastavat rannapuhkust.

  3. Provence: see Lõuna-Prantsusmaa piirkond on tuntud oma maaliliste külade, mägede ja lavendliväljade poolest. See on suurepärane sihtkoht neile, kes on huvitatud välitegevusest ja loodusest.

  4. Bordeaux: see Edela-Prantsusmaa linn on tuntud oma veini ja arhitektuuri poolest. See on suurepärane sihtkoht neile, kes on huvitatud veinide degusteerimisest ja ajaloost.

2. Montenegro

Montenegro on väike riik, mis asub Euroopas Balkani piirkonnas. See on tuntud oma vapustava loodusliku ilu poolest (ilusad mäed, sügavad kanjonid ja kristallselge vesi). Suvel on see populaarne sihtkoht turistide jaoks, kes soovivad kogeda puhkust vabas õhus.

  1. Matkamine Durmitori rahvuspargis, kus asub Euroopa sügavaim kanjon – Tara jõe kanjon

  2. UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluva Kotori lahe külastamine, mis on tuntud oma loodusliku ilu ja keskaegse arhitektuuri poolest.

  3. Budva Riviera külastamine, mis on tuntud oma randade, kristallselge vee ja ööelu poolest.

  4. Paadireisid Skadari järvel, mis on Balkani suurim järv

  5. Ostrogi kloostri külastamine, mis on mägedes asuv kaunis ja ajalooline religioosne koht.

3. Norra

Norra on müstiline riik, millel on külastajatele palju pakkuda. Suvel saate nautida selliseid tegevusi nagu matkamine, kalapüük ja paadisõit fjordides ja mägedes. Mõned populaarsed turismisihtkohad hõlmavad Oslo ja Bergeni linnasid ning Lääne-Norra kuulsaid fjorde. Pidage meeles, et suvekuud võivad olla turistide poolest ülerahvastatud, seega on hea oma reis ette planeerida ja majutus broneerida juba võimalikult varakult.

Copy
Tagasi üles