SINNA JA TAGASI ⟩ Sinipunases taevas

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Yeti Airlinesi katastroofi salvestati nii maa pealt kui (ilmselt esmakordselt ajaloos) ka lennuki seest. Lennuõnnetused on siiski erandid.
 
Yeti Airlinesi katastroofi salvestati nii maa pealt kui (ilmselt esmakordselt ajaloos) ka lennuki seest. Lennuõnnetused on siiski erandid.  Foto: Kuvatõmmis Youtubest

Kuigi olen mõnel aastal lennanud ligi sada korda, ei olnud minuga lennuki pardal siiani midagi hirmsat juhtunud. Ka sel pimedal talveõhtul, mil LOTi lennuk Londoni Heathrow’ lennujaamast õhku tõusis ja suuna Varssavile võttis, pidi suure tõenäosusega eredaimaks elamuseks kujunema pardapersonali serveeritav tasuta spinatipirukas.

Ent süsivesikutest ei piisa olukorras, kus lennukisse on end smugeldanud inimsööja. Ja juba sikutaski üle vahekäigu naaber mind käisest.

«Kas te kuulute Greenpeace’i?» päris ta nahaalselt ja osutas männirohelisele mantlile, mille olin 39 naela eest ostnud odavpoest TK Maxx. Tõtt-öelda ei tundunud sõja eest Euroopasse pagenud moehuviline odessalane eriti purjus. Olin küll paratamatult pealt kuulnud, kuidas ta sõbraga varem arutles, kuidas nad lennujaama mäluaugus läbisid ja pagasi ära kaotasid, kuid noored taastuvad kähku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles