ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mis sest, et lumi läinud – õues on ikkagi mõnus olla. Sel nädalavahetusel toimub mitu ühismatka, kanuusõitu ja muid üritusi, mis põsed mõnusalt õhetama panevad. Vaata üle ka muusikasündmused ja näitusesoovitused – igaühele leidub midagi.

Mida teha õues?

Kiirusta! Talvelvalguse promenaad Pernova Loodusmajas hakkab otsi kokku tõmbama. Õueüritustest võiks proovida matkaõhtut laternavalguses uiskude või tõukekelguga või Ranniku matkaraja 5. etappi, mis kulgeb marsruudil Paldiski-Padise. Jõe-Liisu liuväljal saab vastavalt ilmale kulgeda kelgu või kanuuga ning Raplamaal Preeriakojas toimub matk ja töötuba teemal «Metsa südames».

Lumest pole jälgegi alles. Aga selle eest on tohutult vett. Pärnus saab sel nädalavahetusel osaleda Suurvee kanuumatkal, kus aerutatakse Jõesuust Torisse. Mitmeid ideid õues matkamiseks saab ka Loodusturismi lehelt.

Muusikaüritused

Otepääl leiab aset talveöölaulupidu. Laulda meeldib ju kõigile, võtkem sõbrad punti ja mingem koos! Tallinnas toimub luule- ja muusikaõhtu «Asjade alumine pool», kus Liina Olmaru ja Rain Simmul esitavad Merike Õimu uuemat ja vanemat luulet.

Tartu puhul võiks välja tuua kolm olulist kontserti: esineb Euroopa juhtiv Queeni tribüütbänd Majesty, Tallinna kammerorkestri kontsert ja lisaks toimub Vanemuises filmimuusika kontsert, kus kõlab Eesti ja maailma filmimuusika paremik.

Haapsalus saab aga kuulata Pille-Rite Rei ja Andre Maakeri «Duo de Janeiro» kontserti, kus esitatakse hõrku ja emotsionaalselt laetud brasiilia muusikat. Algamas on ka Mustonenfest – vanim barokkmuusika festival Eestis.

Vaatamist väärt näitused

Näitused avardavad silmaringi ja annavad uusi mõtteid. Eriti asjalikud teadmised saab näituselt «Ahhaa, aju», kus tehakse üksipulgi selgeks, kuidas see elund meil täpselt töötab. Pärnus uue kunsti muuseumis on vaatamiseks näitus «Õnnetäht» ja Põhja-Tallinnas võiks külastada Andres Serrano näitust «Kurikuulsad».

Ahhaa keskuse näitus ajust.
Ahhaa keskuse näitus ajust. Foto: Visit Estonia

Viimane võimalus on minna Eesti Kunstimuuseumisse külastama näitust «Rooma 1810. Balti metseeni von Blanckenhageni kunstiostud». Laupäeval saab seda teha lausa giidi saatel ning samas toimub ka loominguline töötuba, mille raames saab iga osaleja teha isikliku kunstialbumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles