Nepali lennukatastroofis hukkunud piloodi abikaasa suri samasuguses õnnetuses 16 aasta eest

reis.postimees.ee
Copy
Lennuk viimastel õhus püsimise sekunditel.
Lennuk viimastel õhus püsimise sekunditel. Foto: Kuvatõmmis Youtube keskkonnast

Naine otsustas hakata lenduriks pärast oma mehe surma, kes hukkus analoogses katastroofis.

Pakhora lennujaama lähedal pühapäeval alla kukkunud Yeti Airlinesi lennu 691 esimene ohvitser oli Anju Khatiwada, kelle abikaasa Dipak Pokhrel oli hukkunud ühes Yeti Airlinesi varasematest katastroofidest, kirjutab BBC. Lein ja lapse eest hoolitsemise vajadus panid Anju Khatiwada ka ise lenduriks saama.

Anju Khatiwada.
Anju Khatiwada. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Wikipedia andmeil on Yeti Airlinesi lennukid osalenud kokku seitsmes õnnetuses, neist osa pole olnud rasked. Enne pühapäevast katastroofi said Yeti Airlinesi reisijad viimati surma 2008. aastal. 

Helsingin Sanomat andmetel oli üks surma saanutest Soome rahvusballeti endine täht Ruan Crighton, kes töötas Helsingis aastani 2019. Lennukis oli lisaks Nepali kodanikele ka India, Venemaa, Lõuna-Korea, Argentina, Austraalia, Prantsusmaa ja Suurbritannia kodakondseid.

Eile kirjutas Postimehe reisiveeb, et Yeti Airlinesi katastroofi edastati ilmselt ühe kabiinis filminud reisja poolt reaalajas Facebooki. Tänaseks on CNN kinnitanud, et video teinud reisija nimi ja asend lennukis vastasid tema istekoha numbrile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles