ÜLEVAADE Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Nädalavahetusel on palju üritusi, mis kutsuvad sind õue liikuma. Ka peredele leiab vahvaid tegevusi. Kui spordisõbrad võivad valida tennise ja sulgpalli vaatamise vahel, siis muusikasõpradele on pakkuda üks suur kontsert, millest ei tasuks ilma jääda. Näitusefännidele on aga valikut kuhjaga.

Liikumine looduses

2023 on kuulutatud liikumisaastaks, sestap võiks alustada looduses matkamisest. Emajõe-Suursoos toimuvad koerarakendimatkad, Soomaal suusamatkad ning Kõrvemaal saab minna matkauiskude või tõukekelguga mõnusale matkaõhtule.

Pärnumaal Tõramaa Puisniidu vaatetorni juures toimuvad sel neljapäeval ja reedel Jõe-Liisu jõeväljal kelgusõidud. Võõpsu sadama juures kogunevad pühapäeval aga need, kes soovivad tõukekelkudega minna matkale nimega «Avastusretk avastamata saarele». Vaata veel, mis üritused liikumisaasta puhul toimuvad.

Laternamatk Uuejärve Matkapesas.
Laternamatk Uuejärve Matkapesas. Foto: Visit Estonia

Spordiüritused

Nädalavahetusel peetakse Tallink tennisekeskuses kaks naiste rahvusvahelist neljakümne tuhande dollari suuruse auhinnafondiga turniiri – Tallink Open Paf Open. Samuti korraldatakse sel nädalal Tallinnas Sulgpalli Euroopa karikaetappi Yonex Estonian International.

Kuula head muusikat

Neljapäeval ja laupäeval esineb Eestis Suurbritannia armastatud vokaalansambel The King's Singers. Reede õhtul saab Viljandis aga kuulata ansambli Minimal Wind debüütalbumi «hi» esmaesitlust.

Peredele

Raeapteegi muuseum korraldab kord kuus avatud õpitubasid, kuhu on oodatud nii suured kui väikesed Raeapteegi sõbrad. Sel nädalal saab osa vürtside õpitoast. Anija mõisas toimub pühapäeval lastehommik nimega «Oswaldi päev». Perepühapäev tuleb ka Paksus Margareetas: meisterdatakse fantaasiaküllaseid merekoletisi jaanuaris algava Hiina uusaasta puhul ning avastatakse põnevaid lugusid laevadest Paksu Margareeta suurtükitorni meremaailmas.

Näitused

Tallinnas galeriis Truus näeb Pusa isikunäitust «Ilmselgusetus». Pärnus uue kunsti muuseumis on vaatamiseks näitus «Õnnetäht» ja Sakala keskuses saab näha Jaanika Bahvali savimaalide näitust «Savigalaktikad». Autori kinnitusel on inimesed tema loodud teostes näinud tihti pilvi, kosmost või galaktikaid.

Anna Kõuhkna, Helen Sirp, Anu Muiste ja Sandra Sirp avavad Vaal Galeriis ühisnäituse «Viies element». See on visuaalne kõnelus põhielementidest – õhk, vesi, maa, tuli, mille koosmõjul kujuneb müstiline ja püha viies. Tekkiva kohta võib öelda eeter, ruum või armastus.

Kuressaares Saare Kek muuseumisse võiks minna vaatama näitust «Ajareis nõukogude argipäeva» – humoorikas pilguheit tagasi ajaperioodi, mille üle praegu saame vabalt muiata.

Filmi vaatama!

Neljapäeval toimub Lennusadamas filmiõhtu. Lisaks filmi «Georg» vaatamisele saab Jaak Kilmi ja Kiur Aarma saatel tutvuda näitusega «Põrgu Läänemerel. Juminda meretragöödia 1941».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles