ESIMENE EUROOPAS ⟩ AirBaltic hakkab sel aastal pakkuma tasuta kiiret internetti

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
AirBaltic. Pilt on illustreeriv.
AirBaltic. Pilt on illustreeriv. Foto: Limare / Shutterstock.com

AirBaltic annab teada, et varustab kogu oma Airbus A220-300 lennukitest koosnevat lennukipargi SpaceX'i Starlink internetiühenduse süsteemidega.

Interneti kiirühendust saavad kasutada lennu ajal kõik reisijad ilma täiendava tüli ja registreerimiseta. Alates hetkest, kui reisija saabub airBalticu lennu pardale, saab ta kohe liituda kiire internetiühendusega.

SpaceXi arendatud Starlink pakub suure kiiruse ja madala latentsusega lairiba-internetiühendust rohkem kui 40 riigis ning alates eelmisest aastast hakkas ettevõte pakkuma interneti kiirühendust ka kommertslendudele.

Starlink satelliidid paiknevad võrdlemisi madalal orbiidil, umbes 550 kilomeetri kõrgusel Maa orbiidil ja seega ligi 65 korda lähemal kui konventsionaalsed geostatsionaarsed satelliidid.

Tänu sellele tagab Starlink oma kasutajatele märgatavalt väiksema hilinemise ja suurema andmesidekiiruse. Starlinki pakutav internetimaht ja kiirus on piisav videokõnede tegemiseks, veebimängude mängimiseks jne.

«See on ajalooline hetk nii airBalticu kui kogu sektori jaoks. Juba varsti saab Baltikumi lennufirma esimeseks Euroopas, kes käivitab piiramata, kiire ja tasuta satelliitinternetiühenduse lennukipardal. Oleme elevil, et saame veelgi parendada oma teenust kõikidel lendudel, mis hõlmavad Euroopat, aga ulatuvad ka väljapoole selle piiridest,» ütles airBalticu juhatuse esimees Martin Gauss.

«Meil on väga hea meel, et leidsime õige koostööpartneri ja ühendusteenuste pakkuja SpaceX Starlinki, kes sobib hästi kokku meie soovide ja vajadustega. Praeguseks on airBalticul kõige kaasaegsem lennukipark, mis varsti saab ka kõige kaasaegsema lahenduse internetiühenduse jaoks,» lisas Martin Gauss.

«Saades Euroopa esimeseks lennufirmaks, mis asub pakkuma Starlinki internetiühendust kogu oma lennupargil, kehtestab airBaltic uue kvaliteedistandardi, pakkudes oma reisijatele internetiühendust, mis vastab meie aja ootustele,» ütles SpaceXi asepresident müügi valdkonnas Jonathan Hofeller.

«Starlinki kiire ja madala latentsuse internetiga saavad airBalticu reisijad sama head või isegi paremat internetiühendust kui oma kodus. Tulevikus saavad reisijad lihtsalt astuda pardale ja nautida hästi töötavat internetiühendust, tänu millele kaob vajadus mõelda läbi ja planeerida oma tegevust pardal enne lennu algust.» 

Kogu airBalticu lennuparki on plaanis varustada lisaseadmetega alanud aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles