UUS PÖÖRE ⟩ Tai muutis veel kord sisenemisreegleid

reis.postimees.ee
Copy
Loetelu Tai ametnike hinnangul sisenemiseks vajalikest Covid-19 vaktsiinidest ja nende kogustest.
Loetelu Tai ametnike hinnangul sisenemiseks vajalikest Covid-19 vaktsiinidest ja nende kogustest. Foto: Kuvatõmmis CAATi kodulehelt
  • Ainult kaitsepoogituid või koroonat põdenuid riiki lubanud nõue tühistati ruttu

Läinud nädalal otsustas Tai, et riiki pääsevad vaid need turistid, kellel on ette näidata vaktsineerimistõend või kinnitus koroonaviiruse läbipõdemise kohta. Nüüd tegi Tai valitsus aga täispöörde.

Bangkok Posti kinnitusel tühistas Tai valitsus täna omaenda värske reegli, mis lubanuks riiki vaid kaitsepoogituid.

Veebilehe Thaipbsworld teatel kehtestas Tai kuningriik läinud nädala lõpus uue korra, mis lubanuks 9. jaanuarist mittekodanikest lennureisijail Taisse tulla vaid siis, kui ette näidata vaktsineerimistõend või kinnitus Covid-19 viiruse läbipõdemise kohta.

Esmaspäeval tegi Tai valitsus aga täispöörde ja kuulutas, et riiki on siiski oodatud kõik, kuna uus reegel on ebamugav ja vaktsineerimistase maailmas piisavalt kõrge.

Covid-19 läbipõdemisest olnuks vahepeal juba kehtima hakanud korralduse kohaselt riiki sisenemisel kasu vaid siis, kui haigestumine olnuks diagnoositud mitte vähem kui 7 päeva ja mitte rohkem kui 6 kuud enne Taisse saabumist. Vaktsineerimisel aegumistähtaega polnud, kuid süstid pidanuks olema tehtud 14 päeva enne reisi. Loetelu aktsepteeritavatest vaktsiinidest leiab Tai lennuameti ehk CAATi kodulehelt

Praegu teadaolevalt saavad Taisse siiski reisida kõik, sõltumata vaktsineerimisstaatusest.

Eesti välisministeeriumi Reisi Targalt lehe andmeil võivad Eesti kodanikud märtsikuu lõpuni viibida Tai Kuningriigis viisavabalt senise 30 päeva asemel kuni 45 päeva.

Phuket Newsi kinnitusel on uus reegel pannud oma üürikesel kehtivusajal juba tuhanded turiste oma reise tühistama.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles