ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sel nädalavahetusel saab osa veel viimastest jõuluüritustest. Kiirülevaatena võib ka välja tuua, et Alexelas esineb Schönbrunni lossi orkester, Lõuna-Eestisse kogunevad maailma parimad kahevõistlejad ning pühapäeval on Tallinnas mitmes muuseumis sissepääs tasuta. Vaata veel, mis tulemas on.

Viimased jõulutegevused

Kui jõuluaeg ei taha südamest kaduda, siis veel viimast korda saab Tallinna vanalinnas minna maagilisele jõuluekskursioonile. Või siis osaleda martsipanist trühvlite valmistamise töötoas, millel on ka jõulumaik küljes.

Laupäeval toimub Kadrioru kunstimuuseumis perepäev «Kuningate kummardamine», kus muu hulgas saab meisterdada laternaid. Aga jaanuaris tasub kiigata ka vabaõhumuuseumi poole. Seal toimuvad talsipühad ja talvised svjatkad – tähistatakse jõule vana kalendri järgi. Jõukatsumised, mängud, jõulutoidud, ennustused, kontsert ja kuum samovaritee – mida ühelt talviselt pidupäevalt veel tahta!

Naudi valgust

Valgusega saab pimeduses imesid korda saata. Kui pole veel jõudnud, tasub kindlasti minna Imedemaa valgusfestivalile Tallinna lauluväljakul või siis Talvelvaguse promenaadile Pernova loodusmajja Pärnus.

Muusika

Pühapäeval esineb Alexela kontserdimajas Viinist pärit Schönbrunni lossi orkester. Neid armastatakse klassikalise helipildi ning vahetu ja võluva lavalise kohaloleku poolest. Kuulda saab aasta esimese päeva teleülekandest tuntud kava. Tallinnas käib ka XII Bachi muusika festival.

Kuhu sööma minna?

Tallinna restoranides saab taas kord osa restoraninädalast, mis kannab pealkirja «HEA TOIT». Kahe- ja kolmekäigulised menüüd on hinnaga alates 15 eurost. Leia oma lemmikrestoran ja tule sööma.

Sport

Sel nädalavahetusel võõrustab Otepää kahevõistluse MK-sarja etappi, mis tähendab seda, et Eestisse on taas oodata tugevaid kahevõistlejaid üle maailma ning võistlustules on ka meie enda parim sportlane Kristjan Ilves. Tehvandi spordikeskuses ootab ees kaks täispikka võistluspäeva, millele saab kaasa elada nii suusahüppemäel kui ka murdmaaraja ääres.

Muuseum

Iga kuu esimesel pühapäeval on Tallinnas mitmed muuseumid tasuta sissepääsuga: Tallinna linnaelumuuseum, fotomuuseum, Miiamilla lastemuuseum, Kalamaja muuseum, Mati Undi muuseum, Kiek in de Köki kindlustustemuuseum ühes bastioni käikudega, Tammsaare muuseum, Tallinna vene muuseum jpt. Mine uudistama!

Kui oled aga Tartus, siis mine ERMi – seal korraldatakse lastele vaheaja puhul teematuure. Hea võimalus silmaringi avardada.

Näitused, mida kindlasti vaatama minnaHuvitavatest näitustest võib esile tuua Rait Pärja isikunäituse «SÜMBIOOS», mida näeb Pärnu linnagalerii kunstnike majas. Tervishoiumuuseumis on üleval näitus «Lapsesuu» – kelmikal näitusel saavad külastajad tutvuda laste käest kuuldud naljakate või mõtlemapanevate küsimustega inimkeha ja sellega seotud protsesside kohta. Tervisemuuseum on lisanud küsimuste juurde populaarteaduslikud vastused ning seda kõike illustreerivad kunstnik Liisa Kruusimägi joonistused.

Kadriorus näeb näitust «Rooma 1810. Balti metseeni von Blanckenhageni kunstiostud». Näitus tutvustab üht Liivimaa kõige olulisemat 19. sajandi alguse kunstikogu, mis kuulus rikkale riialasele Wilhelm von Blanckenhagenile.

Ja muidugi ei saa jätta mainimata, et kes pole veel näinud Kumus näitust «teamLab. Hõljuvad õied igavikumeres», siis hop-hop ruttu vaatama!

Teamlab Kumus.
Teamlab Kumus. Foto: Visit Estonia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles