Populaarne sihtkoht Bali ärritab üha enam turiste (1)

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Juba pikemat aega populaarne reisisihtkoht Bali on saanud karmi kriitika osaliseks – TikTokis ringlevad pettunud reisijate videod, milles paljastatakse maalilise saare tumedam pool. Turistide meelehärmiks ei ole tõeline elu sugugi sarnane sotsiaalmeediast nähtud unelmaga, vahendab travel.nine.

TikTokis kõige enam kõneainet pakkunud videos avaldatakse, et Bali moodsa ja viimse detailini lihvitud hotelli kõrval laiub must ja sopane tühermaa ning ümberringi on näha ehitusjärgus kortermaju. Video juurde kirjutab autor, et Instagramist nähtud ilupildid ei vasta absoluutselt tegelikkusele.

Video looja on saanud nii toetust kui ka kriitikat. Mitmed Bali külastanud inimesed nõustuvad videos nähtuga ja tõdevad, et saart kiidetakse liialt ning peamiselt külastatakse seda piirkonda vaid sotsiaalmeediasse põneva sisu postitamise eesmärgil.

Teisalt mõistetakse hukka, et inimesed vaid sotsiaalmeedia järgi oma elu elavad, ning pannakse südamele, et kõike ilusat, mida internetis jagatakse, ei tasu uskuda. Süüdistatakse kergeusklikke inimesi, kes reisivad Balile vaid veebis nähtud põnevate piltide pärast ega tee endale enne reisi selgeks, mida saare kultuur ja elu endast tegelikult kujutab.

Mõned inimesed näevad nendes videotes ka õpetuslikku momenti, et kõik, mis on pealtnäha ilus ja uhke, ei pruugi päriselt selline olla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles