PÕRUTAV Lennusaatja paljastab, mis turbulentsi ajal lennukis toimub (1)

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lennukiga lendamine on reisijate seas üsna vastuoluline teema. Leidub neid, kes peavad lennukis istumist mõnusaks, kuid on ka inimesi, keda lendamine lausa hirmutab. Stjuardessina töötav naine jagab TikTokis, et kohati surmahirmu tekitav turbulents on lennukis töötavatele inimestele hoopis rahustav.

TikToki kasutaja Barbiebac.ok selgitab, et paljud lennusaatjad võtavad turbulentsi ajal toimuvat raputamist kui puhkepausi, sest siis peavad kõik lennukis olevad inimesed olema oma istekohtadel. Ta sõnab, et kuigi reisijatele võib see kogemus tekitada paanikat, siis töötajatele on see ainus aeg, millal saab segamatult istuda ning korraks hinge tõmmata.

Lisaks ütleb naine, et tihti ei räägi nii piloodid kui ka lennusaatjad reisijatele kõike ausalt edasi. Seda mitte reisijate kiusamiseks, vaid segaduse ja paanika vältimiseks. Tema sõnul on lennukis paanika kerge tekkima, sest kinnises sõidukis kõrgel õhus olles pole võimalik kuhugi minna.

Lennundusega seotud saladusi paljastav naine jagab ka fakti, et lennuki must kast, mis salvestab kokpitis räägitavat juttu, ei olegi tegelikult musta värvi, vaid hoopis oranž. Värvi valik on selline puhtalt praktilisel eesmärgil – erksat värvi kasti on kerge pärast lennuõnnetust üles leida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles