ETTEVAATUST ⟩ 10 populaarset sihtkohta, kus liigub kõige rohkem taskuvargaid

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Reisides on suur tõenäosus sattuda varguse ohvriks, sest võõras keskkonnas on inimese tähelepanu erinevatele asjadele laiali hajunud ning kõike ümbritsevat ei ole võimalik märgata. Suurbritannia väljaanne Express jagab Euroopas populaarseid piirkondi, mida külastades tuleks isiklikel asjadel eriti hoolikalt silma peal hoida.

Kõige lihtsamalt võib oma asjadest ilma jääda nendes tuntud kohtades:

  1. La Rambla tänaval Hispaanias,
  2. Eiffeli tornis Prantsusmaal,
  3. Trevi purskkaevu juures Itaalias,
  4. Charlesi sillal Tšehhis,
  5. Sacre-Coeuri kirikus Prantsusmaal,
  6. Colosseumis Itaalias,
  7. Vanalinna väljakul Tšehhis,
  8. Louvre'is Prantsusmaal,
  9. Notre-Dame'i katedraalis Prantsusmaal,
  10. Sagrada Familias Hispaanias.

Suurim tõenäosus oma väärisasjadest ilma jääda on Barcelonas La Rambla tänaval. See on üks maailma kõige tihedama jalakäijate liiklusega tänav, kus on kokku registreeritud üle 3270 varguse. Seal liigub erakordselt palju inimesi igal aastaajal, kuid kõige rohkem tuleb silmad lahti hoida just suvel, kui turismihooaeg saavutab tipu.

Tuntud vaatamisväärsuste puhul on peamiseks murekohaks suured rahvahulgad, kus võib kergesti segadusi tekkida ning kaose keskel on varastel lihtne haavatavas olukorras turiste ära kasutada. Seetõttu on kõige ohtlikumad kohad ka Eiffeli torn Pariisis ja Trevi purskkaev Roomas.

Röövlite vältimiseks soovitatakse kanda väiksemaid vöökotte, sest siis on kõik olulised esemed kindlalt keha vastas. Lisaks on abiks see, kui vaatamisväärsusi külastama minnes võimalikult vähe asju kaasa võtta ning jätta kõik eriti väärtuslik hotellitoa seifi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles