Albaaniast Jordaaniani – põnevaimad reisisihtkohad 2023. aastal

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Alena Ozerova/Shutterstock

Kõigil on olemas kindlad lemmikkohad, kuhu reisida, kuid äsja saabunud aastal võiks reisi planeerides mõelda millegi hoopis uue ja teistsuguse peale. Suurbritannia uudisteportaal Metro pani kirja 2023. aasta kõige põnevamad ja omanäolisemad reisisihtkohad.

Jordaania

Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Selles Lähis-Ida riigis on turism tõusuteel. Põnevad matkarajad viivad seikleja suurtesse kanjonitesse ja ajalooliste rippuvate aedade keskele ning ööbida saab nii kodumajutuses kui ka minimalistlikes beduiinide kõrbelaagrites.

Lisaks on võimalus nautida mitmekülgseid veemõnusid – suplemist Surnumeres ja sukeldumist Punases meres. Toidukultuuriga võib tutvuda riigi pealinna Ammani tänavatoidu keskel.

Melides, Portugal

Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Pealinnast Lissabonist lõuna pool asuv Melidese linn pole küll populaarne, kuid selles peitubki linna võlu. Kuldsete liivadega rannad ja roheline loodus tekitavad maalähedase keskkonna, mille keskel on võimalik nautida kohalikke toite – sardiine ja tomatiriisi – ning jälgida kasse, kes linnaväljakul peesitavad.

Guyana

Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Väike Lõuna-Ameerika riik Guyana on hea valik seikluste otsijatele. Pealinna Georgetowni läheduses asuvad puhkajatele laiad liivarannad ning maailma kõige pikem juga. Põnevat kultuurielamust pakuvad kohalike kogukondade ehitatud looduslikest materjalidest majakesed. Lisaks leidub väikeses riigis mitmekesist Amazonase vihmametsa koos loomade ja värvikireva loodusega.

Albaania

Pilt on illustreeriv

Shutterstock

Albaania sai populaarseks juba eelmisel aastal, kuid turistide huvi tundub aina kasvavat. Riigi vastupandamatud tõmbenumbrid on kindlasti karamellikarva liivarannad ja helesinised veed. Suureks trumbiks on ka väikesed reisikulud, mis pärast rasket talve inimeste rahakotti liialt ei koorma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles