Tallink ei ole laeval märatsenud meestele andestanud

reis.postimees.ee
Copy
Soome ehitajad Tallinki kruiisil lõõgastumas.
Soome ehitajad Tallinki kruiisil lõõgastumas. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Baltic Princessil sauna urineerinud ja mööblit merre loopinud soomlased said andekspalumise kiuste pardakeelu.

«Keeld kehtib seni, kuni me otsustame, et neid uuesti pardale lubame,» sõnas Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link. Linki sõnul on osa kahjust hüvitanud soomlased saanud tekitatud kulude eest veel täiendavagi arve ja antud lisaks ka Soome politseisse.

Intsident leidis aset tänavu hilissügisel Turu ja Stockholmi vahel sõitval Baltic Princessil. Laeva tagaosas paiknevasse Executive Suite kajuti rõdule kogunenud purjutav meestekamp hakkas sviidist merre loopima erinevaid mööblitükke ja postitas oma teost ka sotsiaalmeediasse videoklipi. Hiljem selgus, et seltskond oli saanud laeval hakkama teistegi tempudega, näiteks urineeriti saunas kerisele.

Üks laeval põrsategusid teinutest on Soome ajakirjanduse andmeil ehitusettevõtte Pimura Oy:n tegevdirektor Otto Kranni, kes algul kahetses meedias vaid seda, et juhtunust «nii suur jama» tuli, kuid muutis hiljem tooni ja teatas, et käitus laeval koos sõpradega «täiesti vastutustundetult» ja palub alandlikult andeks.

Kranni teatas ka, et kavatseb lisaks laevafirmale kahjude hüvitamisele (ajakirjanduse andmeil oli kahjusid detsembri keskpaigaks kompenseeritud veidi enam kui tuhande euro eest) annetada raha Läänemere kaitse toetamiseks.

Populaarses veebisõus Valavouri Live esinemas käinud mööbliloopija selgitas, et laudu ja toole hakati merre loopima siis, kui joomine oli kestnud järjest 12 tundi.

Tallinki veebileht kirjeldab Executive Suite kajutit kui ruumikat akna ja rõduga ruumi, kus on kaheinimesevoodi ja diivan või nurgadiivan. Hind sisaldab lisaks hommikusöögile ja tavapärasest paremale veebiühendusele ka jooke minibaaris.

Reis Executive Suites Turust Stockholmi maksaks näiteks 22. detsembril 675 eurot.

Kuivõrd Rootsi nõuab alates aasta algusest riiki saabujatelt dokumentide kontrollimist, on Tallinkil Rootsi viivatel liinidel reisikeeldu jõustada lihtsam kui näiteks Eesti ja Soome vahel.

Laeval sõitmise keeldusid on Tallink märatsejatele jaganud ka varem.

Et asjad lähevad merel vahel ülekäte, teab küllap ka Tallinki juhtkond omast käest: 2006. aastal pidutsesid vastselt Silja Line´i ostnud Tallinki omanikud ja tippjuhid laeval Silja Symphony. Kontrolli alt väljunud tähistamise käigus mindi konflikti laeva töötajatega, purustati baarimehe prillid ja süüdati hommikusöögilaua leivaröster.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles