Amsterdam tahab seksi- ja narkoturiste eemal hoida

reis.postimees.ee
Copy
Punaste laternate rajoon on vaatamisväärsus sellistele turistidele, keda Amsterdamis paljud enam näha ei soovi.
Punaste laternate rajoon on vaatamisväärsus sellistele turistidele, keda Amsterdamis paljud enam näha ei soovi. Foto: Ввласенко / Wikimedia Commons

Madalmaade suurim linn on üritanud oma kuvandit siivsamaks saada juba pikemat aega.

Amsterdami linnaametnikud on ebasoovitavate turistide eemalepeletamiseks tulnud välja uue ettepanekute paketiga, kirjutab CNN. Muuhulgas tahetakse vähendada jõekruiiside arvu, hakata baare, klubisid ja bordelle varem sulgema ning keelustada kanepi suitsetamine linna teatud osades. Varem on linnapea Femke Halsema üritanud keelustada kanepi müüki turistidele, kuna pidutsejad rikkuvat elukvaliteeti linnaelanike jaoks, kuid nagu kirjutas ajaleht NL Times septembri lõpus, oli enamik linnavolinikke selle vastu. 

Uuringute tulemusel külastab legaalsuselt hallis tsoonis olevaid kanepikohvikuid iga teine turist ning 16 protsenti ütleb, et see on nende külastuse peamine eesmärk.

Uute meetmete suhtes oodatakse hääletust 21. detsembril. 

2023. aasta kevadet on linnavõimud plaaninud tervitada kampaaniaga «Hoia eemale!», et viia aastas ärateenindatavate turistide arv optimaalseks peetava 20 miljoni peale, kirjutab veebileht Travel Off Path.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles