SINNA JA TAGASI Mida tulevik toob

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Lennumasin Ranger on volditavate tiibadega ja suuteline lendama teisele poole maakera.
Lennumasin Ranger on volditavate tiibadega ja suuteline lendama teisele poole maakera. Foto: Aura Aerospace

Filmi «The Aviator» peakangelane, lennufirma Trans World Airlines looja Howard Hughes korrutab linateose lõpus aina fraasi «tuleviku tee» («The way of the future»). Sonima kukkunud magnaadi toimetavad abilised suletud uste taha ning vaatajad võivad järeldada, et kuigi võimekaimad suudavad tulevikku olevikust eristavast kardinast kohati läbi näha, varitseb neidki kulissides allakäik. Uued tulijad püüavad aga juba aimata võimsamat lainet, mis neid oma turjal säravasse homsesse kannaks.

Küsimus reisimise tulevikutrendidest on alati õhus. Hiljuti saatis siinkirjutajale e-kirja PR-agentuur, mis kogus reisiajakirjanikelt infot, et Eesti turule tulev reisikorraldaja siinseid väljakutseid ja vajadusi paremini mõistaks.

Eeldati, et ajakirjanikud panustavad uue äri edusse pro bono, kuid äriinimesed on sageli optimistid. Soomes usuvad mõned ettevõtjad näiteks, et on loonud õhusõidu-Uberi nimega Lygg, mis hakkab pakkuma stressivabamat punktist A punkti B jõudmise kogemust (elektriautotransfeerid alg- ja sihtpunktis ning umbes kümne teise reisijaga jagatud lend vahepeal).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles