SINNA JA TAGASI ⟩ Kuidas Lufthansa juutidele liiga tegi

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Covidi-maski kandva karikatuurimehikese kohal on kiri: hoidke distantsi!
Covidi-maski kandva karikatuurimehikese kohal on kiri: hoidke distantsi! Foto: Alexander Limbach via www.imago-images.de

Läinud nädalal vedas Viking Line ajakirjanikke Helsingisse pressilõunale, et rääkida Läänemere hoiust, jätkusuutlikkusest ning laevafirma töötajate leiutatud toitudest, mille hulka kuulus ka põisadrust valmiv probiootiline joogipoolis.

Kuivõrd reisiaeg ajaliselt ei sobinud, ostsin pileti Helsingisse ise*, kergendades nii veidike südametunnistust ja rahakotti. Kunagi hirmkulukas laevaelu tundus Eestis superinflatsiooni taustal aga ühtäkki täitsa soodne; suure Lapin Kulta võis osta näiteks viie euroga ja jõulu-buffe’t maksis ette ostes vaid 27 euroraha (maovähendusoperatsiooni läbiteinuile, olgu neil kõht taas ükskõik mis suurusesse veninud, pakub Soome laevafirma muide veel täiendavat soodustust).

Samas ega end oimetuks süüa poleks lihtne olnud kellelgi: osa roostevabast terasest lette olid toiduvabad ja pidid ilutaimede abil ilmselt looma jõulumeeleolu, sellal kui buffe’ toimivas osas domineerisid ontlikud laatikkod ehk kartuli-, porgandi- ja kaalikavorm. Oli ka rooskapsaid sinepiga, lehtkapsahautist ning väga roosat Soome jõulusinki. Verivorstid – nagu ka põnev probiootikum ja krevetid – samas puudusid ning siiamari oli asetatud sõrmkübarast veidi suurematesse topsidesse. Ent kõht tühjaks ei jäänud ja reisida on alati tore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles