NÄDALA REIS ⟩ Vaese mehe Argentina

Copy
Üliromantilised Argentinka ja Brazilka, nagu neile nime andnud Ladina-Ameerika riikide faveladki, on mitte just prillikivina särav osa Kaunase ajaloost.
Üliromantilised Argentinka ja Brazilka, nagu neile nime andnud Ladina-Ameerika riikide faveladki, on mitte just prillikivina särav osa Kaunase ajaloost. Foto: Silvia Pärmann

Kaunase õitsengu 1920.–1930. aastatel tegid võimalikuks Argentinka ja Brazilka aguli elanike töökad käed. Nimemaagia toimib: Kaunase «favela’de» tänavaid palistavad täna viinamarjahekid. Samal ajal leiab São Paulost Vila Zelina ja Lituanika.

Pöörase hinnatõusu üleelamiseks ei ole eksootiline puhkusereis esimene asi, mille sel talvel kalendrist maha tõmbama peab. Argentina ja Brasiilia on õnneks hulga lähemal, kui meile geograafiatunnis õpetati.

Domas näeb oma magamistoa aknast voodist tõusmata päikesetõusu ja kuidas pärnapuude ladvad Kaunase südalinnas esimeses hommikuvalguses sügisvärvides leegitsema löövad. Ta elab Argentinkas, pisikeses asumis kõrge künka otsas kohe kesklinna piiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles