OTSID ERILIST LÕÕGASTUST? Külma talve soe soovitus: tee mõnus minipuhkus Rootsi veekeskustes

Gustavsviki "Kadunud linna" seiklusbassein
Gustavsviki "Kadunud linna" seiklusbassein Foto: Erakogu

Sügisesel pimedal ja kõledal ajal on oluline kanda hoolt oma keha ja vaimu eest. Hea viis selleks on veeta koos perega üks lõõgastav nädalavahetus veekeskuses hullates ning saunas mõnuledes. Veelgi parem, kui saab mõneks päevaks eemalduda oma kodusest keskkonnast ja sõita minipuhkusele. Miks mitte Rootsi?

Toome teieni kolm Rootsi erilist veeparki, kus jagub terveks päevaks tegevust kõigile pereliikmetele.

Gustavsvik

Rootsi suurim seiklusbassein on Kapellskäri sadamast kolmetunnise autosõidu kaugusel ning viib perekonna seiklema «Kadunud linna». Veepark on muudetud tõeliseks džungliks, kus saab avastada salapäraseid varemeid, panna oma oskused proovile ronimisseinal ning ujuda lainebasseinis. Veepargis on 6 erinevat veetoru, mille hulgas ka terve Rootsi pikim, lausa 206-meetrine veeliug. Vanematel on võimalus külastada eraldi saunakeskus, kus saab nautida head toitu, kokteile, sauna ja mullivanni.

Gustavsvik asub Örebro kesklinnast vaid 10 minutilise autosõidu kaugusel. Seega saab lisaks veepargile reisi jooksul külastada ka ühte Rootsi ilusaima keskusega linna, kus muide on sündinud prints Daniel.

Kokpunkten veepark

Kaheksa korruselises tegevusbasseinis leidub atraktsioone nii suurtele kui ka väikestele pereliikmetele. Lisaks mitmele veetorule, saab Kokpunktenis kogeda VR-prillidega sukeldumist, mille tulemusel muutub tavaline bassein sügavaks ookeaniks. Pärast lõbusõite saab Aqua kinos lõõgastuda ja tunda ennast osana veealusest maailmast.

Kokpunkteni veepark
Kokpunkteni veepark Foto: Erakogu

Västerås, kus Kokpunkteni veepark asub, on üks Euroopa vanimaid linnasi ning on Stockholmist ühe ja Kapellskärist kahe tunnise autosõidu kaugusel. Rootsi suuruselt viiendas linnas saab veelõbude kõrval nautida ka ehtrootsilikku toitu ja atmosfääri.

Gustavsbergsbadet

Stockholmi lähedal, vaid pooletunnise autosõidu kaugusel asuv Gustavsbergsbadet on samuti hea koht, kuhu perega mõnda vihmast nädalavahetust veetma minna. Veekeskuses tekib tunne, nagu oleksid jõudnud vihmametsa, sest seiklusbasseini ümbritsevad palmipuud ning ujuda saab nii koobastes, kärestikes kui ka lõõgastavas laguunis. Kiiruse armastajad saavad alla lasta mitmest veetorust. Ujumissporti harrastavatele külastajatele on olemas ka eraldi ujula ning päeva saab lõpetada aurusauna ja mullivanniga.

Gustavsbergi veepark
Gustavsbergi veepark Foto: Shutterstock

Kuna sügisene ilm ja meri võivad olla heitlikud, on mõistlik Rootsi sõitmiseks valida kiireim viis. Lennukiga oled Stockholmis juba tunniga, kuid mitmetesse välja toodud veeparki on mugavaim minna siiski oma autoga. Kiireim meretee Rootsi on DFDS laevaga Paldiskist-Kapellskäri, mis võtab aega vaid 10 tundi. Samuti on Kapellskärist sõites võimalik koheselt mööda kiirteid startida Örebro või Västeråsi suunal, vältides nii Stockholmi ummikutes oma teekonna pikendamist.

Tagasi üles