Stjuardess ähvardas lennukis puudega reisijat: minge välja või sunnime teid relvaga

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Delta Airlinesi lennuk Atlanta lennujaamas
Delta Airlinesi lennuk Atlanta lennujaamas Foto: DANIEL SLIM/AFP/Scanpix

Delta Airlinesi stjuardess ähvardas lennukis seljaaju lihaste atroofiaga meest äärmuslike abinõude kasutuselevõtuga. 

Tšiilist Georgiasse lennanud puudega reisija Cory Lee tegi Instagrami postituse videost, kus ta seisis silmitsi tõeliselt šokeeriva käitumisega. Mees ootas Atlantasseasse jõudes lennuki väljapääsu juures oma ratastooli. Pardateenindajad olid millegipärast selle palve peale vihastunud ning ei võimaldanud talle seda, suunates meest hoopis lennujaama tooli kasutama, mis seal liikumispuudega inimeste transpordiks mõeldud on. «See on minu jaoks ebamugav ja ohtlik,» selgitas mees, kuid lennusaatjad ei leebunud, vastupidi. 

Olukord eskaleerus, kui üks stjuardessidest ärgitas Coryt järjekordselt lennukist lahkuma ja mujal oma ratastooli ootama. «Vastasel juhul sunnib Transporditurvalisuse amet teid relvade abil lennukist väljuma,» lajatas stjuardess hädasolijale. 

Mehe sõnul oli ta oma õigustest teadlik ja seetõttu ei soovinud ähvardaja survele alluda. «Ma olen sadu kordi Atlanta lennujaama külastanud ja alati on mu ratastool lennuki väljapääsu juurde toodud. Ma ei saa aru, mis seekord juhtus ja nad oma jonnakuses nii järjekindlad olid. Aga ähvardused, et nad võtavad relvad kasutusse, olid täiesti üle mõistuse hullud,» kurtis Cory. «Mida kuradit!?»

Mõne aja pärast tõi keegi abivalmis ja meeldiv lennujaama töötaja reisijale tema ratastooli vajalikku kohta, et ta saaks turvaliselt lennukist väljuda. «Pärast relvaga ähvardamise juttu hindasin selle töötaja lahkust ja vastutulelikkust kohe väga,» rõhutas Lee. «Viimase üheksa aasta jooksul olen reisinud neljakümnes riigis, kuid see, mis täna siin toimus, oli kõige kohutavam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles