STREIK ⟩ Soomes algas Finnairi töötajate väljamarss

reis.postimees.ee
Copy
Paljud Vantaa lennujaamast väljuma pidavad lennud on tühistatud.
Paljud Vantaa lennujaamast väljuma pidavad lennud on tühistatud. Foto: Kuvatõmmis Finavia kodulehelt

Soome ajakirjanduse andmeil jääb lähema ööpäeva sees ära umbes 100 Finnairi lendu.

Tööseisak peaks kestma kella kolmest pühapäeva pärastlõunal kuni kella kolmeni esmaspäeva pärastlõunal.

Soome ajaleht Iltalehti vahendab stjuardesside ja stjuardite ametiühingu kõneisik Marianne Artevat, kelle sõnul ei olnud tööseisakule alternatiivi, sest palkade vähendamise surve on suur. Meelt avaldatakse ka Finnairi kava vastu vähendada töökohti 450 võrra ning võtta kaugliinidele tööle vahendajate kaudu hangitud võõrpersonal. Arteva nimetab eriti kummaliseks, et seda plaanib teha riigiettevõte.   

Soome reisiuudiste portaali Matkaviikko andmeil puudutab plaan välistööjõule üleminemiseks Tai ja Põhja-Ameerika liine ning muudatus on ajastatud 2023. aasta lõpuks. Koroonameetmete tõttu suurt kahju kandnud Finnair kasutab juba praegu sisseostetud tööjõudu Stockholmist ja Kopenhaagenist väljuvail Doha liinidel ja lendudel Helsingist Singapuri, Indiasse ja Hong Kongi. 

Pikamaalendudest jäävad täna õhtul ära näiteks kell 17.30 väljuma pidanud lend Souli ja kell 17.55 väljuma pidanud lend Tokyo Hanedasse, samas kell 17.00 väljuvat lendu New Yorki oodatakse siiski lahkuvat vaid pooletunnise viivitusega. Ka Tallinna ja Helsingi vahelised lennud on siiani  veel sõiduplaanis.  

Ülevaate lendude hetkeseisu kohta leiab Finavia kodulehelt.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles