KUHU MINNA? Vaata, mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Maitseseiklus.
Maitseseiklus. Foto: Tiina Männe

Mõtled, kuhu nädalavahetusel minna ja mida teha? Üle Eesti toimub nii mõndagi: saab kuulata noori muusikuid, ööbida Lennusadamas, külastada Tallinnas kahte joogiga seotud festivali või minna Tartusse suusalaadale. Siia juurde veel loodusmatkad ja täiuslik ajaveetmine garanteeritud. Vaata nimekiri üle ja head nautimist!

Üritused Tallinnas

Terve nädalavahetuse kestab Tallinnas Laste ja noorte muusikafestival BIG BANG. Noori muusikuid saab kuulata ka MUBAs toimuval kontserdil «Kontsertmeistrid», kus soleerivad säravad noored keelpillimängijad, kelle soolosid hoolimata nende tuntusest harva õnnestub Tallinna kontserdisaalides kuulata.

Lennusadamas on tulemas «Öö muuseumis». See on erakordne võimalus veeta terve perega seikluslik öö Lennusadamas. See avaneb vaid mõned korrad aastas ja ainult mõnekümnele perele.

Kultuurikatlas toimub taas Eesti joogifestival, mis toob kohale kodumaiste joogimeistrite paremiku. Esindatud on pruulikodade, siidri- ja veinimajade, limonaadide ja paljude teiste karastusjookide valmistajad. Festivalile tuuakse degusteerimiseks välja nii uued tooted kui juba tuttavad maitsed.

Põhjala tehases kogunevad aga džinnifännid – Gin Weekendi lõpetab üheksakümnendate retro disko! Kohapeal ootavad degustratsioonid, kokteilikoolitused ja toiduala.

Sel nädalavahetusel toimub Tallinnas Põhjamaade ja Baltikumi audiovisuaaltööstuste tippsündmus Industry@Tallinn& Baltic Event. Meistriklassid valdkonna tippudelt, inspireerivad töötoad ja konverentsid, ärikohtumised ning talendiprogramm Discovery Campus sh Music Meets Film Black Nights Stars ootavad.

Soovitame Tallinnas külastada ka näitust «Mälu arheoloogid», mis on esimene põhjalik sissevaade Baltimaade ühte huvitavamasse kunstikogusse Vitols Contemporary, mis keskendub Ida- ja Kesk-Euroopa kaasaegsele kunstile ja kuhu kuulub ligi 1000 teost enam kui 150 autorilt.

Üritused Ida-Virumaal

Novembris soovitame võtta suuna Ida-Virumaa poole. Terve kuu jooksul pakuvad mitmed sealsed restoranid ja kohvikud erimenüüsid, mille hinnad jäävad vahemikku 5–50 eurot. Üritus ise kannab nime Ida-Viru Maitseseiklus. Vaata, kes osalevad ja mida süüa saab.

Üritused Pärnus

Pärnus mine vaata X taaskasutusnäitust ANNA UUS ELU. Laupäeval toimub Pärnu kontserdimajas Pärnu linnaorkestri filmimuusika kontsert «Nosferatu». Sama kontserti saab reede õhtul kuulata Tallinnas Kumu auditooriumis.

Üritused Tartus

Tartus Lõunakeskuses toimub laupäeval suur suusalaat, mis toob omavahel kokku talispordihuvilised, kes ühelt poolt soovivad soetada kasutatud spordivarustust ning teiselt poolt soovivad müüa endal seisma jäänud varustust. Laadal on lisaks kasutatud talispordivarustuse müügile ka palju tegevusi lastele, elav muusika ning kohale tulevad ka mitmed ettevõtted oma toodetega.

Tartu Loodusmajas tuleb perepäev «Metsloomade elu ehk metsas ei jää midagi üle». ERMis saab näha fotonäitust «Minu isa» ja mänguasjamuuseumis näitust «Kaisukaru 120».

14.–18. novembrini tähistatakse Tartu Ülikooli loodusmuuseumis ja botaanikaaias akadeemilise pärandi päeva. Nädala jooksul saab osa võtta erinevatest tegevustest ning reedel, 18. novembril külastada tasuta loodusmuuseumit ja botaanikaaeda.

Üritused looduses

Eesti Loodusturismi Ühing kutsub matkadele – teemaks on talveootus ja jõulud looduses. Ahja jõel toimub sügisvärviline kanuumatk ning Setomaal ja Taevaskojas avastusretked elektrifättidel.

Huvitav matk toimub sel pühapäeval – Ranniku matkaraja 4. etapp Laulasmaalt Paldiskisse. Matk on orienteeruvalt 28 kilomeetrit pikk ja vahemaa läbimiseks kulub umbes 7–8 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles