Millises maailma suurlinnas on tänavanimedeks Viljandi, Kihnu, Peipsi ja teised Eestiga seotud kohad?

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto: Shutterstock

Lõuna-Texases San Antonio linnas on naabruskond nimega Estonia. Sealsed tänavanimed panevad helisema iga eestlase südame: Tallinn Trace, Viljandi Moon, Lake Peipsi ja paljud teised. 

Kuidas meie pisikese Eesti nimed teisele poole maakera sattusid? 

San Antonio on rahvaarvult seitsmes linn Ameerika Ühendriikides ja teine ​​Texase osariigis. Käesoleva aasta seisuga elab seal 1,47 miljonit inimest, mis on rohkem, kui Eesti Vabariigis. 

Koduselt tuttavad tänavanimed San Antonios
Koduselt tuttavad tänavanimed San Antonios Foto: Google maps ekraanitõmmis

2008. aastal kirjutas Eesti Ekspress, et kogukond sai nime Estonia ühe arendaja poolt, kes oli käinud Euroopas reisil, külastanud selle käigus ka Eestit ning meie riigi ilust vaimustunud. Pärast seda, kui arendus sai Estoniaks nimetatud, oligi tema sõnul järgmiseks loogiliseks sammuks tänavanimed meie riigiga siduda. 

Eesti asub San Antonio lääneservas, kaubanduskeskuste ja meelelahutuskohtade vahetus läheduses. Kinnisvarabüroo Meritage Homesi sõnul on kogukonnas park, mänguväljak, ujula ja matkarajad.

Rõõmsa tähelepanekuna kuulub selles külakeses Petseri veel justkui Eestile. 

Google Street View's vaadatuna näevad Eesti linnaosa eramud välja nagu tavalised Ameerika elumajad. Võib-olla peale selle, et tänavanimede hääldamine võib inglise keelt kõnelevatel inimestel keele murda.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles