Türgi Vahemere lõunaranniku kuurortlinnas Side austati tulemuslikumaid turismiagente

Jelena Poverina
, toimetaja-saatejuht
Copy

Reisikorraldaja Coral Travel kutsus partnerid kokku traditsioonilisele Starway preemia kätteandmise tseremooniale.

Eelmise, esimese pandeemiajärgse turismihooaja tulemuste põhjal said peamise autasu reisibürood Estravel, GoTravel ja Tuusik. Veel 25 bürood said tulemusliku töö eest sertifikaadi. Kokku hinnati 150 Eestis aktiivselt tegutsevat turismibürood.

Eestist, Lätist, Leedust ja Gruusiast kohale sõitnud arvukad külalised arutasid, kuidas turismiäri on pandeemiaajaga muutunud ning milliseks ta on nüüd saanud, palju räägiti sektori perspektiividest ja sellest, et turismitööstus osutus ühtviisi tundlikuks nii pandeemia kui ka majandusliku kasvu suhtes.

Möödunud suvehooaeg oli Eesti firmade jaoks väga edukas. Lõpuks on turismiäri pöördunud tagasi pandeemiaeelsete näitajate juurde. Tagasihoidlikud prognoosid ei osutunud seekord tõeseks.

Oma teist sünnipäeva tähistas reisifirma Coral Travel Eesti, mis loodi pandeemia ajal. Firma on saavutanud ligi 60% Eestist lähtuvatest pakettreiside turust Türki. Eesti haru kuulub sel aastal oma tegevuse 30. aastapäeva tähistanud Türgi holdingfirmasse Coral Travel Group, mis on Eesti tütarfirmale tugevaks toeks.

Millega uustulnukad Eesti turu võitsid? Nad võtsid riske, kuid suutsid väga täpselt turule tulemise aja välja arvestada, panustades mugavusele, mis algab lausa lennukitrepi juurest, märkis Balti regiooni müügijuht Anna Beliakov, kes juhtis Eesti firmat kuni viimase ajani, andes nüüd teatepulga üle Jana Mitjakovale. «Riskantne on alustada äriga ajal, kui maailm on lukus, kuid see oli õige turule väljatulemise aja valik,» rõhutas Beliakov. «Me hakkasime lendama autoriteetse lennufirmaga Turkish Airlines ja esimestena Eestis pakkusime reisipaketis välja äriklassi.»

Ligi poolteist aastat on möödunud ajast, mil firma Coral Travel Eesti saatis esimese lennukitäie puhkajaid Türki. Selle ajaga on Antalya rannikule Eestist lennutatud 35 000 turisti. Tuleval suvel prognoosib reisifirma suurendada eelmise hooaja näitajaid 34% võrra, lisades Türgi suunale Kreeka (Rhodos, Kreeta) ja Montenegro. Tipphooajal planeeritakse Antalyasse saata kuni 10 lennukit nädalas.

Coral Travel Eesti talvine hooaeg näitab juba praegu 50% kasvu selle arvel, et tihendatakse Egiptuse otselendude plaani (Hurghada lendudele lisandusid lennud Sharm el Sheikhi) ja avatakse kolm uut pakettreiside suunda: AÜE, Maroko ja Tenerife. Nende reiside jaoks on reserveeritud blokina istekohad Air Baltic lennukites ümberistumisega Riias.

Coral Travel on täheldanud, et viimaste aastate kriiside ajal on massiturism oluliselt muutunud: individuaalturismi kasv on peatunud, turismipakette on hakatud pidama enam usaldusväärseks puhkuse võimaluseks. Ja kuigi otsustusaeg on lühenenud viie nädalani, on inimesed valmis rohkem maksma.

Soov sõita kiiresti puhkama kaalub üles soovi kokku hoida. Lisaks sellele lähtub klient sageli põhimõttest, et kui on kui pidu, siis on pidu, või leitakse, et tuleb võtta kõike kõige kallimat, sest kriiside tõttu puudub kindlus, et lähitulevikus veel ühte puhkereisi saab endale lubada.

Turismiala eksperdid märgivad samuti, et kliendid hakkavad pigem talve- kui suvepuhkuse pealt kokku hoidma. Seetõttu teeb turismiäri järgmiseks suvehooajaks uljaid prognoose.

Coral Travel näitas Starway üritustel Türgi partneritele väga selgelt välja oma huvi ka edaspidi reisiagentidega suhteid tihendada. Viimased muide ei varjanud, et väljasõiduüritus Türki koos efektsete auhindade, punase vaiba ja fotosessiooniga, võimalusega puhata ja turismiala kolleegidega suhelda on suur stiimul tulemuse nimel pingutamiseks. Preemiasõiduga Türki austati Eesti tulemuslikumaid müüjaid, kes kuuluvad Coral Travel 30 kõige parema hulka. Starway pikendatud 4-päevane nädalavahetus toimus viietärnises hotellis Fulya Kamelya Collection.

Postimehe ajakirjanik viibis üritusel firma Coral Travel Estonia kutsel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles