ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Vahakujude näitus.
Vahakujude näitus. Foto: Puhka Eestis

Kõige enam on sel nädalavahetusel isadele pühendatud üritusi, aga väga põnevad on kindlasti ka Rocca al Mare keskuses olev vahakujude näitus, sportlik sandipäev Vabaõhumuuseumis, perepäev Tartus või siis matkatrenn Kõrvemaal. Vaata nimekiri üle ja vali oma lemmik.

Isadepäev

Sel nädalavahetusel on fookuses muidugi isad ja nendele mõeldud üritused. Seiklushimulised isad on oodatud Isadepäeva avastusretkele Aidus, räätsamatkale Kõrvemaal või meremuuseumisse, kus tutvustatakse merepääste maailma. Siis tuleb Isadepäev ERMis ja perepäev Eesti Kunstimuuseumis, kus on külas jutuvestja Polina Tšerkassova.

Ärme unusta, et november on kooljakuu! Sel ajal käivad maa peal ringi tondid, sandid ja teised hulgused. Selleks, et nendega sammu pidada ja ise ka sanditama minna, tuleb treenida ja harjutada. Vabaõhumuuseumi sportlikul sandipäeval saad proovile panna nii rammu, hääle kui mõistuse: kas oled kõige mehisem mart või hoopis kõige kaunim kadri? Sind ootavad hernevise, hane kitkumine, müra meistrikoda, karglemine, laulmine ja muudki väljakutsuvat! Lahenda taludes ülesandeid, kogu punkte ja saad vääriliselt autasustatud.

Sportlik sandipäev.
Sportlik sandipäev. Foto: Eesti Vabaõhumuuseum

Muusika

Pärnus tuleb Musica Sacra – pikaajaline kontserdisari, mille eesmärk on kanda ette uudisloomingut ja anda interpreetidele võimalus teostada kunstiliselt eredaid kontserdikavu.

Viimsi Artiumis toimub loominguline kohtumine «Järvi Sessions Vol. 2: kontsert-vestlus "«KIRG»», mille käigus jagavad rahvusvaheliselt tunnustatud dirigendid Neeme ja Kristjan Järvi oma kogemusi dirigeerimise, loomingu ja juhtimise vallas.

Käimas on ka rahvusvaheline vaimuliku muusika festival «Credo», mille kontserte saab kuulata Tallinnas ja Tartus. Tulemas on ka Hingedeaja kontsert ning Alexela Kontserdimajas «Heade jälgede rada. Ullo Toomi 120».

Üritused looduses

Tahad veeta nädalavahetuse looduses? Siis proovi hommikust matkatrenni Kõrvemaal, avastusretke e-fat ratastel Taevaskojas või kanuumatka Ahja jõel.

PÖFF
PÖFF Foto: Puhka Eestis

Näitused

Sillamäe muuseumis näeb rändnäitust teemal «Naiste õiguste ja naiste pesuajalugu ühes kärus.» Pärnus Sirje Eelma näitus «Bottobaapa vol 3+». Tallinnas Rocca al Mare keskuse 2. korruse aatriumis on nüüd võimalik külastada vahakujude kollektsiooni ning Kumus näeb näitust «teamLab. Hõljuvad õied igavikumeres». TeamLab on rahvusvaheline ja interdistsiplinaarne kunstikollektiiv, kes uurib digitehnoloogia abiga inimese ja teda ümbritseva maailma vahelisi suhteid, kus kunst kaotab selged piirid.

Muu

November on PÖFFi kuu. Toimub ka PÖFFi alafestival Kinoff ning PÖFFi noorte- ja lastefilmide festival Just Film.

Valga Kultuurikeskuses toimub kahepäevane Inglilaat, Setomaal aga Mardilaat.

Mäletad, et Tartus hulkus hiljuti ringi karu? Nüüd toimub sellest tingituna Karu pargis vahva perepäev, kus räägitakse linnaloodusest ja liikide mitmekesisust – kogutakse uusi teadmisi metsloomade kohta ning arutletakse, kuidas peaksime käituma, kui kohtume linnaruumis metsloomaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles