Säästlikult sooja: kasulikud nipid puhkuseks Tenerifel

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tenerife on ka sel aastal statistika kohaselt üks eestlaste puhkusereiside eelistatuimaid sihtkohti, võludes puhkajaid ennekõike euroopaliku atmosfääri ja ühtlaselt sooja kliimaga. 

Kuidas hea hinnaga Tenerifel puhata ja mis soovitusi jagub tegevuste kohta üksikreisijale, kaaslasega reisijale või peredele? Nõu annavad Estraveli turunduse projektijuht Külliki Malken ja turundusspetsialist Maris Talve.

Tenerifele, mis on tuntud ka kui «igavese kevade saar», saab Tallinna lennujaamast kõige mugavamalt tšarterlende opereeriva Smartlynxi või Nordica otselennuga. Lennuaeg on sõltuvalt lennukompaniist erinev, keskeltläbi 6,5 tundi.

Säästlikumaks reisimiseks mitu nippi

Suure nõudluse ja elukalliduse tõusu tõttu on tõusnud ka Tenerife reiside hinnatase võrreldes varasemaga, kuid endiselt kehtib reegel, et ostes piletid varakult ette, saab parema hinna. Eelarves aitab kokku hoida, kui valida apartement-tüüpi majutus, kus söögid ei sisaldu hinnas ja toitu saab valmistada ise oma toa kööginurgas. See annab ka hea võimaluse kohaliku toidupoe põnevaid toiduaineid avastada ja nendest midagi maitsvat valmistada. Lastega reisides aitab kulusid kontrolli all hoida reisipakett koos hommiku- ja õhtusöökidega või kõik hinnas teenusega, mis aitab vältida ootamatuid väljaminekuid sihtkohas.

Laste lemmikud – lõbustus- ja teemapargid

Lastega peredele pakuvad rõõmu arvukad lõbustus- ja teemapargid, millest tuntuim on Loro looduspark, mida peetakse üheks maailma parimaks loomaaiaks. Seal asub suur pingvinaarium, lisaks toimuvad delfiinide, merilõvide ja Florida mõõkvaalade – ainuke liik Euroopas – etendused. Pisut suuremate lastega tasub külastada parimat veepargi kogemust pakkuvat Siam Parki. Jungle Parki peamiseks vaatamisväärsuseks on röövlindude, kullide ja kotkaste etendus, Ahvipargis (Monkey Park) on võimalik lastel näiteks ise mõnda puuri sisse minna ja loomakesi käest toita.

Loro looduspark.
Loro looduspark. Foto: Shutterstock

Aktiivse puhkuse paradiis

Saare vulkaaniline päritolu ja mägine maastik pakub põnevust erinevate huvialade harrastajatele: põnevad tõusud ratturitele, suurepärased rannad surfaritele, tiibvarjuga tandemleht ehk paragliding kõrguseotsijatele jpm. Lisaks on saarel kokku 1500 km erineva raskusastmega matkarada. Kindlasti tasub külastada maailma suuruselt kolmandat vulkaani El Teidet (3718 m) ja ümbritsevat rahvusparki. Tänu saare ainulaadsele vulkaanilisele ehitusele on seal ka uskumatu maa-alune koobassüsteem Cueva del Viento, mis on ühtlasi Euroopa suurim laavatoru. See nähtus ilmneb siis, kui laava kohtub jaheda välisõhuga, põhjustades väliskihile kooriku moodustamise.

El Teide.
El Teide. Foto: Shutterstock

Kaaslasega reisijad ja kultuurinautlejad

Saare avastamiseks on hea mõte rentida auto ja omal käel ringi sõita – nautida head toitu, avastada armsaid rannasoppe ja loodust, väikelinnasid ja kohalikku kultuuri. Soovitame kindlasti minna veinituuridele, kus saab külastada veinitehaseid, degusteerida erinevaid veine ja tutvuda veinivalmistamisega. Valida saab ka päevase jahisõidu koos vaala- ja delfiinivaatluse, snorgeldamise, suupistete ja jookidega. Õhtuseks meelelahutuseks sobib imeliselt kohalik flamenko või kabareesõu.

Neile, kellele Tenerifest väheks jääb, on võimalus ka väljasõiduks lähisaartele, nagu La Gomera (vähem kui tunnise laevasõidu kaugusel), kus peatus ka tuntud maadeavastaja Christopher Columbus enne oma Ameerika ekspeditsiooni, või Lanzarote saar, kus on reisijatel suurepärane võimalus näha tegevvulkaane.

Kuna Tenerife kuulub Hispaaniale, siis Euroopa Liidust ja Schengeni riikidest sisenemisel ei kehti enam reisipiirangud ega nõuta ELi Covidi digitõendi olemasolu. Siiski tasub enne reisi veenduda tingimustega välisministeeriumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles