Turkish Airlines muutis oma boonusmiile neli korda väärtuslikumaks

reis.postimees.ee
Copy
Turkish Airlines tahab soodustada boonusmiilide kasutamist boonusreisiga kaasnevate tasude katmisel.
Turkish Airlines tahab soodustada boonusmiilide kasutamist boonusreisiga kaasnevate tasude katmisel. Foto: Kuvatõmmis Turkish Airlinesi lehelt

Uus muudatus puudutab Miles&Smiles programmi preemiapileteid, mille puhul miilidega soovitakse tasuda ka lennujaamamaksud ja muud piletiga seotud tasud.

Võimalus tasuda boonusmiilidega preemiapileti rahaline osa eksisteeris ka varem, kuid nõutud miilide kogus oli reeglina astronoomiliselt kõrge. Nüüd on Turkish Airlines oma poliitikat muutnud ja piletiga seotud maksude tasumine miilides maksab 1000 miili 100 türgi liiri (umbes 5.40 eurot) kohta senise 4000 miili asemel. Kahtlemata on siiski tegemist üsna ekstravagantse viisiga miile kulutada, kuid uued määrad on senisest siiski neli korda mõistlikumad. 

Kaks näidet: 1. detsembril maksaks ühe suuna boonuspilet Tallinnast Istanbuli kaudu Malagasse kas 15000 boonusmiili ja 64.69 eurot või 26790 miili ja ei ühtki senti. Alternatiivselt maksaks äriklassi ühe suuna pilet samal päeval Tallinnast Istanbuli kaudu Bangkokki 115000 boonusmiili ja 276.99 eurot või 165410 miili. 

Võimaluse Turkish Airlinesi miile nii kasutada on avatud vaid Turkish Airlinesi enda lendudel.

Foto: Kuvatõmmis Turkish Airlinesi lehelt

Preemiapiletile lisatavad maksud ja kõikvõimalikud tasud on viimastel aastatel oluliselt tõusnud paljudel boonusprogramme pakkuvatel lennukompaniidel. Erandiks on vahel reisid riikidest, kus äritavad või seadused ei võimalda taolisi maksusid kasutada. Näiteks võivad sageli olla väiksemate maksudega  Põhja-Ameerikast või Brasiiliast algavad preemialennud.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles