ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriva tähendusega.
Pilt on illustreeriva tähendusega. Foto: Shutterstock

Näib, et novembrist on saamas söömise kuu: Ida-Virumaal tuleb maitseseiklus, samal ajal veel Lõuna-Eesti maitsete nädal «Metsast taldrikule» ning Pärnus ja Tallinnas «Restoranide nädal». Aga õnneks saab ammutada ka hingetoitu nädalavahetuse mitmel kontserdil ja kultuuriüritusel.

Üritused Tallinnas

Saku Suurhall täitub sel nädalavahetusel vahva käsitöö ja muu huvitava kraamiga: tulemas on Mardilaat. Viimsi Artiumis näeb Olga ja Priit Pärna näitust, vanalinnast saab aga üheskoos jalutada Telliskivisse – toimub jõuluteemaline jalutuskäik. Peale nende ürituste on Tallinnas käimas restoranide nädal.

Pühapäeval saab taas minna tasuta muuseumidesse. Teid ootavad Tallinna linnaelumuuseum, Fotomuuseum, Miiamilla lastemuuseum, Kalamaja muuseum, Mati Undi muuseum, Kiek in de Köki kindlustustemuuseum ühes bastionikäikudega, Tammsaare muuseum, Tallinna vene muuseum jpt.

Mardilaat.
Mardilaat. Foto: Visit Estonia

Tallinnas on tulemas ka orelifestival ning laupäeval saab Fotografiskas osa live-kontserdist: esineb The Boondocks & Rainer Ild Frank Ockenfels. Estonias saab aga kuulata ERSO kontserti. ERSO kontserdisari «Audiospaa» esitleb üritust «Back to the future».

Üritused Lõuna-Eestis

Lund küll kuskilt ei paista, aga suusafännid juba tegutsevad – Valgas on tulemas Suusahullude ööjooksumaraton koos ägeda tantsuõhtuga. Pühapäeva õhtul võib aga minna Alatskivi lossi Hingedepäeva hardusõhtule. Kuuleb klassikat, rahvaviise, folgiimprovisatsioone ning mõtisklusi hingedepäeva ainetel.

Tartus saab tutvust teha Lätiga. Lugesid õigesti! Toimumas on Läti päevad – saab nende kultuuri näha-kuulda-maitsta. Sel nädalavahetusel on Tartus tulemas ka elektroonilise muusika festival Inwards. Põlvas saab kuulata jazzi – esineb Aleksandra Kremenetski trio.

Mainimata ei saa jätta toiduüritust «Metsast taldrikule». See on Lõuna-Eesti maitsete nädal, mil sealsed restoranid ja kohvikud pakuvad erimenüüsid kohalikust (sealhulgas kohalikust metsast toodud) toorainest. Nämm!

Foto: Marek Metslaid

Üritused Ida-Eestis

Mastaapseim üritus sealkandis on Ida-Viru Maitseseiklus – mitmed restoranid ja kohvikud pakuvad hea hinnaga erimenüüsid. Latt on kõrgele seatud ja maitsed viimseni lihvitud. Mine kindlasti ja proovi ise järele! Rakveres võib rahuldada oma kultuurinälga – Kultuurifestivali raames toimub 12 eriilmelist üritust.

Üritused Pärnus

Restoranide nädal on sel aastal eriti laia haardega. Ka Pärnus võib sellest osa saada. Näitusehuvilistele soovitaks Elo Liivi isikunäitust «Useful (AB)use» või Pärnu muusemi väljapanekut «Une hõlmas». Pärnumaal Kõpu külas Jõuluvana Korstna talus on tulemas perepäev nimega «Maskipäev» – saab meisterdada, näha loomi ja teha muud põnevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles