NÄDALA AMPS ⟩ Gurmeenauding Riia vanalinna servas (2)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Riia Kolme Koka restoranis joonistas kelner küpsetuspaberile Picasso-väärilise abstraktse pildi eri värvi kastmetest.
Riia Kolme Koka restoranis joonistas kelner küpsetuspaberile Picasso-väärilise abstraktse pildi eri värvi kastmetest. Foto: Aimar Altosaar

Õhtusöök Riias restoranis Trīs Pavāru (Kolm Kokka) algas väga hästi: menüü tuuakse kiirelt, soovitud Lielvārde õlu jõuab kohe lauda, et loetu üle mõtisklemine sujuks. Valisin sealt kitsejuustuampsu sissejuhatuseks, põhiroaks sealiha karbonaadi ja kitsejuustukreemi desserdiks. Kuna ma polnud peale varahommikuse omleti midagi söönud, tahtsin kindlasti rõhuda kõhutäiele, vähem gurmee-esteetikale, kuid nagu välja tuli, oli see valearvestus. Esitasin tellimuse ja jäin ootama, mis juhtub.

Enne kui jõudsin oma õlut õieti lonksatagi, tuli restorani veebilehelt tuttav vuntsidega härra minu laua juurde ja laotas mu ette suure tüki küpsetuspaberit, mille otstarbe üle ei pidanud kaua juurdlema, sest sama härra tuli kohe kandikuga ja minu kergeks ehmatuseks joonistas hoogsa käega ühest purgist võetud kollase moositaolise massiga triibu, siis teisest purgist võetuga rohelise ning kolmanda purgi materjaliga paar veripunast triipu.

Olin sõnatu, küsisin vaid viimase kohta: «Cherry?» «Cherry,» vastas kelner ja joonistas hoogsalt edasi – järjekorras oli neljas purk ning sealt sai minu ees olev «Picasso» või pigem «Pollock» peale ka pruunid põikitriibud, vist šokolaadist. Siis käis kelner ära ja tuli tagasi veel ühe kausiga, millest võttis lusikatäie mingit halli massi ja paigutas selle kindlakäeliselt triipudena paberi vasakusse nurka. «Hummus,» ütles ta selgituseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles