Õhtusöök Riias restoranis Trīs Pavāru (Kolm Kokka) algas väga hästi: menüü tuuakse kiirelt, soovitud Lielvārde õlu jõuab kohe lauda, et loetu üle mõtisklemine sujuks. Valisin sealt kitsejuustuampsu sissejuhatuseks, põhiroaks sealiha karbonaadi ja kitsejuustukreemi desserdiks. Kuna ma polnud peale varahommikuse omleti midagi söönud, tahtsin kindlasti rõhuda kõhutäiele, vähem gurmee-esteetikale, kuid nagu välja tuli, oli see valearvestus. Esitasin tellimuse ja jäin ootama, mis juhtub.
Tellijale
NÄDALA AMPS ⟩ Gurmeenauding Riia vanalinna servas (2)
Enne kui jõudsin oma õlut õieti lonksatagi, tuli restorani veebilehelt tuttav vuntsidega härra minu laua juurde ja laotas mu ette suure tüki küpsetuspaberit, mille otstarbe üle ei pidanud kaua juurdlema, sest sama härra tuli kohe kandikuga ja minu kergeks ehmatuseks joonistas hoogsa käega ühest purgist võetud kollase moositaolise massiga triibu, siis teisest purgist võetuga rohelise ning kolmanda purgi materjaliga paar veripunast triipu.