ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Kitarrifestival Viljandis.
Kitarrifestival Viljandis. Foto: Visit Estonia

Nädalavahetuse hitid on kindlasti Tallinn Fashion Week, Veganmess, Tuhamägede 1. maratonmatk ja suured kontserdid (Marc Martel ja Anthrax). Aga muidugi on ka väiksemaid üritusi, millest tasub osa saada. Vaata üle.

Moesõbrad on sel nädalal teadagi kus – muidugi Kultuurikatlas, sest käimas on Tallinn Fashion Week. Kuid kunsti näeb ka mujal. Näiteks Fotografiskas soovitame Andy Warholi näitust «Photo Factory».

Adamson Ericu muuseumis on näitus «Alati moes. Käekottide 100 aastat», mis võtab luubi alla naiste käekottide arengu viimasel sajal aastal. Tutvustatakse iga aastakümne märgilisi käekotte ning vaadeldakse, kuidas on aja jooksul muutunud nende stiil, laad, funktsioon ja materjal.

«Alati moes. Käekottide 100 aastat.»
«Alati moes. Käekottide 100 aastat.» Foto: Puhka Eestis

Saaremaal soovitame minna vaatama ajutist näitust Peeter Mudisti loomingust.

Muusika

Viljandis toimub Kitarrifestival. Festivali eesmärk on edendada improvisatsioonilist ja stiiliülest kitarrimängu ning pakkuda publikule võimalust osa saada meeleolukatest kontsertidest. Osa saab võtta ka töötubadest.

Kui sind paelub klassikaline muusika, siis veeda üks pühapäevaõhtu Kadriorus. Tunnisel muusikalisel koosviibimisel kõlavad heliteosed Kadrioru lossi loomispäevilt Eesti ja Euroopa tippmuusikute esituses – tegemist on Lossimuusika kontserdiga.

Reedest saab alguse nädal aega kestev rahvusvaheline festival KLAVER, mis on juba möödunud sajandi lõpust toonud igal teisel sügisel Tallinnasse maailma pianistide eliidi. Laupäeval avab uue hooaja Corelli Music.

Laupäeval esineb Alexela Kontserdimajas esimest korda Eestis oma ainsa Baltikumi kontserdiga aasta sensatsioon, inimene, kes laulis filmis «Bohemian Rhapsody» kõik laulud Freddie Mercury häälega, kordumatu Marc Martel.

Pühapäeval saab Tallinna Kultuurikatlas kuulata Ameerika thrash metal 'i lipulaeva Anthrax, kes koos Megadethi, Slayeri ja Metallicaga moodustab thrash metal 'i suure neliku.

Toit

Aasta suurim vegansündmus – Veganmess – toimub juba kaheteistkümnendat korda. Sel aastal Noblessneri valukojas. Käimas on ka DinnerDays, restoranide nädal Harjumaal.

Veganmess.
Veganmess. Foto: Visit Estonia

Loodus ja sport

Kui sind huvitab orienteerumine, siis võta sel nädalavahetusel suund Ida-Virumaale – toimub Tuhamägede 1. maratonmatk. Arvestuse pidamine on individuaalne, kuid grupis liikumine on lõbusama olemise ja ohutuse mõttes teretulnud.

Võimalik on minna ka Põlislooduse metsikule päikesetõusu jalgsimatkale Kõrvemaale, tõukerattamatkale Soomaale või viimastele linnuvaatlusretkedele. Jooksusõbrad on oodatud Pärnusse Rannajooksule. Distantsivalikus on 5 ja 10 kilomeetrit, mis mõlemad on suunatud nii jooksjatele kui käijatele/kepikõndijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles