ÜLEVAADE Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Oktooberfest.
Oktooberfest. Foto: Visit Estonia

Sel nädalavahetusel toimub Eestis midagi eriti toredat ja seda lausa kolmes kohas korraga – ilmselt ei suuda sa ära arvata, millise kuulsa nimega üritus tulemas on?! No ja lisaks saab minna igasugustele uutele näitustele ja toiduüritustele, nagu UMA MEKK, Otepää Maitsed või siis Lahemaa restoranide nädal. Mõnusat nädalavahetust!

Oktooberfest ja muu

Alustame seekord huvitava nimega kategooriast. Jah, sa ei lugenud valesti – ka Eestimaal saab kuulsast õllefestivalist omamoodi osa ja seda lausa mitmes piirkonnas korraga. Viljandi Oktooberfest toimub Vabaduse platsil – saab nautida festivalile omaseid toite, nagu brezel, bratwurst, seakoot, hapukapsas ja õunastruudel ning otse loomulikult festivali ametlikku õlut – Spaten Oktoberfest ja Weihenstephaner Festbier. Samal ajal toimub sarnane üritus ka Põlvamaal Mooste mõisas ja Tallinnas Saku suurhallis.

Toiduüritustega ka jätkame. Valgamaal tuleb varasemalt väga edukaks osutunud üritus Otepää Maitsed. Sarnase põhimõttega on ka Võrumaal tulev UMA MEKK ja Põhja-Eestis toimuv Lahemaa restoranide nädal sõpradega. Kõigis kolmes piirkonnas saab kohalikes kohvikutes ja restoranides mekkida erimenüüsid, mis esindavad piirkonna kultuuri ja toidu eripärasid.

UMA MEKK ürituse ajal on Võrumaal toimumas ka Suurlaat ja Maheturg. Valgamaal aga Liivimaa mihklilaat, kus on muuhulgas kohal Ranna rantšo loomapark, lastele batuudid, elektriautod, ponid ning palju muid huvitavaid tegevusi peredele.

Otepää Maitsed.
Otepää Maitsed. Foto: Lauri Laan

Muusika

Klassikalise muusika austajad võiks minna Tartusse – tulemas on festival TubIN, mille keskmes on Eduard Tubina 5. ja 6. sümfoonia ning nende kahe suurteosega seotud teemad – inimkonna tulevik ja pöördumine oma maa rahvamuusika poole. Viljandis saab osa Pärimusmuusika Lõikuspeost ja Jõgevamaal on tulemas rahvusvaheline akordioni-, lõõtspilli- ja suupillifestival.

Näitustehooaja uus avapauk

Botaanikaaias näeb väljapanekut nimega «Taimeriigi suursaatkond». Kadrioru kunstimuuseumis on võimalus näha skulptuure. Sealses avahoidlas eksponeeritud skulptuurikogu annab ülevaate Eesti ajaloolistest kokkupuudetest Lääne-Euroopa ja Venemaa skulptuuriga. Kogu koosneb enam kui 250 teosest, mis on loodud 18.–20. sajandil väljaspool Eestit, ning selle tuumiku moodustavad skulptuuriklassika koopiad ja Nõukogude Vene kunst.

Pärnu Uue Kunsti Muuseum.
Pärnu Uue Kunsti Muuseum. Foto: Visit Estonia

Fotografiskas näitus «Endasse vaadates». Tallinna Kunstihoones saab esmakordselt Eestis tutvuda kunstniku ja filmitegija Oliver Ressleri loominguga. Näitus vaatab kriitilise pilguga maailma kliimaõiglusliikumist ning uurib selle seost kunstiga. Pärmu Uue Kunsti Muuseumis aga väljapanek nimega «Elamise kunst ehk kunst ellu jääda», millega tähistatakse muuseumi 30. juubelit.

Kui aga soovid suurüritustest ja massidest hoopis loodusesse pageda, siis tule proovi Kõrvemaa hommikust matkatrenni. Koos on lõbus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles