ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Tallinna Toidumess.
Tallinna Toidumess. Foto: Marek Metslaid

Ilmad on veel piisavalt ilusad, et mitte kõiki üritusi tuppa kolida. Sel nädalavahetusel saab õues joosta, matkata ja minna laadale. Tubastest tegevustest on suurimad üritused seekord Tallinn Horse Show, Teadlaste Öö või Foodfest. Mõnusaid elamusi!

Alustame üritustest Tallinnas ja selle ümbruses. Messikeskuses on tulemas toidumess FoodFest, Vabaõhumuuseumis Piiriveere sibula ja kala päev ning Kadrioru lossi barokses saalis Lossimuusika kontsert. Lossimuusika on pühapäevaste kontsertide sari, mille eesmärk on pakkuda kõrgetasemelist klassikalist muusikat ainulaadse akustikaga Kadrioru lossi barokses peasaalis.

Tallinna Botaanikaaias toimub Artishoki biennaal «Taimed kui tunnistajad». See Eestis ainulaadne näituseformaat toob iga kord erinevas asukohas kokku kümme kunstnikku ja kirjutajat. Biennaal algab avamismaratoniga, mille jooksul esitletakse igal õhtul ühte uut kunstiteost ning selle kohta kirjutatud kümmet kunstikriitilist teksti.

Hariv ja kindlasti kunstiliselt huvitav on Fotografiskas toimuv perepäev – saab süüa, külastada näitust ja mõtiskleda kaasa energiasäästlikkuse teemal.

Piiriveere sibula ja kala päev.
Piiriveere sibula ja kala päev. Foto: Puhka Eestis

Üle Eesti

Lõuna-Eestis olles võib minna Tartusse Teadlaste Ööle või saada osa Rahvusarhiivis toimuvast üritusest nimega «Erakordne elamuspäev koos eriliste inimestega» – ringkäigud, õpitoad ja lühiloengud on kõigile tasuta.

Jõhvis toimub traditsiooniline Mihkli laat. Kauplemine sügiseste aiasaaduste, istikute, loodustoodete ja käsitööga. Jõhvi Mihkli kirikus näitus ja kontsert.

Üle riigi toimub erinevaid kontserte, sest tuleb rahvusvaheline muusikapäev. Rahvusvaheline muusikapäev algatati 1975. aastal. Päeva tähistatakse ülemaailmselt 1. oktoobril. Eesti Muusikanõukogu korraldab sel puhul 2013. aastast tasuta kontsertide programmi, mille raames kõlab ühel päeval elav muusika üle terve Eesti.

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Jaanus Ree

Matkad

Juhendatud matkad on alati toredad, sest satub kohtadesse, kuhu ise minna ei oskaks, ja kuulda juttu, mis muidu sinu kõrvu ei ulatuks. Tule näiteks retkele Võhandu ja Ahja loodusradadele, räätsamatkale Koitjärve rabasse või hommikusele matkatrennile Kõrvemaal. Ja alati võib matkaisu tekkimisel uurida Loodusturismiühingu kodulehte - seal alati midagi ootamas.

Sport

Tartu linn täitub sel nädalavahetusel sportijatega - tulemas on Tartu Linnamaraton. Distantsidest on võimalik valida ka poolmaraton ja 10 km pikkune jooks. Noorimatele jooksusõpradele toimuvad Tartu südalinnas lastejooksud. Saku Suurhallis näeb aga hobuseid – tulemas on Tallinn International Horse Show. Ürituse raames toimuvad ka kaks maailmakarika etappi – takistussõidus ja koolisõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles