Skyteami allianss saab Suurbritanniast täiendust

reis.postimees.ee
Copy
Ajaloolisel fotol on näha Virgin Atlanticu lennukit maandumas Hongkongis 1988. aastal. Toona sõdis Virgin British Airwaysi ja American Airlinesi koostöö vastu, nüüd astub ettevõte lõpuks ise tihedamalt mesti Delta Airlinesi, KLMi, Air France ja teiste Skyteami liikmetega.
Ajaloolisel fotol on näha Virgin Atlanticu lennukit maandumas Hongkongis 1988. aastal. Toona sõdis Virgin British Airwaysi ja American Airlinesi koostöö vastu, nüüd astub ettevõte lõpuks ise tihedamalt mesti Delta Airlinesi, KLMi, Air France ja teiste Skyteami liikmetega. Foto: Konstantin von Wedelstaedt / Wikimedia Commons

Virgin Atlantic liitub Skyteamiga juba algaval aastal.

Legendaarse briti ärimehe Richard Bransoni poolt 1984. aastal asutatud Virgin Atlantic saab 2023. aastal Skyteami liikmeks, teavitab reisiuudiste leht One Mile At The Time. Kui jätta kõrvale Alitalia muutumine ITAks, on Virgin esimene lennufirma, mis alates 2014. aastast Skyteamiga ühineb. Tolle liitkonna tuntuimateks kompaniideks Euroopas on KLM, Air France ja Air Europa, Atlandi ookeani taga aga Aeromexico ja Delta Airlines. Deltale kuulub Virgin Atlanticust juba praegu 49 protsenti. 

Allianssi astumine laiendab reisijate jaoks muuhulgas võimalusi boonusmilide kogumiseks ja külastamiseks. Ka peaks kõigi Skyteami lennufirmade Skyteam Elite Plus taseme püsilendajakaartidega olema edaspidi võimalik muude nõuete täitmisel külastada Virgin Atlanticu legendaarset Clubhouse ootesaali London Heathrow lennujaamas. 

Clubhouse ootesaal.
Clubhouse ootesaal. Foto: Jeremy Keith / Wikimedia Commons

Virgin Atlanticu lennuvõrk on üsna piiratud: opereeritakse peamiselt Suurbritannia ja USA vahelistel liinidel. Kompanii produkt on aga uuendusmeelne ja eriti tähelepanuväärne Upper Class nime kandvas äriklassis, kus reisijaile muuhulgas eraldi alad lennu ajal omavahel sotsialiseerumiseks.

Maailma suurimaks lennundusalliansiks on Star Alliance 26 liikmega, Skyteami kuulub 19 ja oneWorldi 14 liiget. Vähemtuntud allianssideks on näiteks Aasia odavlennufirmasid ühendav Value Alliance ja Vanilla Alliance, mis liidab koostöös Air Australi, Air Madagascarit ja veel mõningaid India ookeani piirkonna lennukompaniisid.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles