Venelased leiutavad Euroopasse pääsemiseks uskumatuid marsruute (2)

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Teatavasti kehtestavad Venemaaga piirnevad Balti riigid ja Poola alates 19. septembrist Schengeni turismiviisaga Vene kodanikele sissesõidupiirangu. Soome on järsult piiranud Vene kodanikele väljastatavate Schengeni viisade arvu ning Euroopa Liidu õhuruum on Venemaa lennukitele suletud. See on pannud venelasi otsima ebatavalisi marsruute, kuidas Schengeni viisa omanikud saaksid Euroopasse jõuda, kirjutab Trip.ee.

Muuhulgas on näiteks avastatud, et kuna Norra on Venemaalt saabuvate Schengeni viisa omanikega seni leebem, siis saab Moskvast Euroopasse jõudmiseks kasutada ka kõige põhjapoolsemat marsruuti Moskva – Murmansk – Kirkenes – Oslo – Euroopa. Reis näeks välja järgmine:

  • I etapp: Moskva – Murmansk. Lennukiga Moskvast 2,5 tundi ja umbes 105 eurot. Kel aega rohkem, jõuab Moskvast Murmanskisse 36-tunnise rongisõiduga, mis maksab 65 eurot.
  • II etapp: bussiga Murmanskist Kirkenesi Norras. Võtab aega 4 tundi ja maksab 33 eurot. Jala piiri ületada ei saa. Et buss väljub hommikul Murmanskist kell 07:00, on Murmanskis vajalik ööbida.
  • III etapp: Kirkenes – Oslo lennukiga. 2 tundi, piletid alates 100 eurost. Et sobiv SAS-i otselend jõuab Oslosse hilisõhtul, on ööbimine Oslos möödapääsmatu.
  • IV etapp: Oslo – Euroopa lennukiga.
Foto: Kuvatõmmis / Trip.ee

Kogu marsruut Moskvast Kirkenesi ja Oslo kaudu Euroopasse nõuab aega lennuki ja bussiga reisides vähemalt 10 tundi pluss piiriületus, pluss aeg lennujaamades, pluss kaks ööbimist. Kulu ühe suuna transpordile oleks umbes 300 eurot. Kui majutused lisaks arvestada, võiks ühe suuna reis maksma minna umbes 450–500 eurot. Kui tagasireis ka otsa liita, kujuneb taolise reisi maksumuseks 1000 euro kandis. Rongiga saaks pisikese hinnasäästu, kuid rongiga Moskvast Murmanskisse ja sealt edasi sõites tuleks transpordis viibida umbes 44 tundi ja tagasi sama palju. Peab päris kõvasti tahtmist (ja raha) olema, et sellist reisi üldse kaaluma hakata.

Enamasti lendavad Vene turistid Euroopasse üle Istanbuli, aga ka Air Serbiaga Belgradi kaudu.

Huvitavaid soovitusi leiab ka Taisse lendamiseks. Nii soovitakse Venemaa idaosa elanikel kaaluda Taisse puhkama jõudmiseks lende Mongoolia kaudu marsruudil Ulan Ude – Ulaanbaatar – Bangkok – Phuket, mida opereerivad Mongoolia lennufirmad Hunnu Air ja MIAT Mongolian Airlines. Selline edasi-tagasi lend läheks maksma umbes 1400 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles