Miks Silja Europa ikka veel Tallinnas on?

reis.postimees.ee
Copy
Hiiglasliku Silja Europa liiklus on läbi koroonaastate toimunud katkestustega.
Hiiglasliku Silja Europa liiklus on läbi koroonaastate toimunud katkestustega. Foto: Valda Kalnina

Tallink Grupp teatas juulikuu lõpus, et on prahtinud oma suurima reisilaeva Silja Europa alates 20. augustist 2022 Hollandisse, kus alus pidi seitsmeks kuuks võetama kasutusele lühiajalise majutusteenuse pakkumisel. Miskipärast seisab laev aga ikka Tallinnas kai ääres.

Tallinki pressiesindaja Katri Link selgitas Postimehe reisiveebile nädala keskel, et teadaolevalt on Silja Europa Tallinnas kuni 10. septembrini. «Hollandlaste esindajad on aga juba mitu nädalat pardal ja valmistavad laeva ette ja õpivad meie laeva tundma, et kohapeal läheks kõik juba kiirelt,» kõneles Link.

Reedel selgus, et laev siiski laupäeval teele ei lähe ja uut infot on oodata esmaspäeval.

Silja Europa on viimased nädalad Tallinnas kai ääres oma uueks ametiks valmistunud.
Silja Europa on viimased nädalad Tallinnas kai ääres oma uueks ametiks valmistunud. Foto: Kuvatõmmis Marine Traffic veebilehelt.

Koos Europaga saadetakse talveks Hollandisse ka Tallink Silja teine laev, varem Turu-Stockholmi liinil seilanud «Galaxy». Ka «Galaxy» saatuseks on muutuda seitsmeks kuuks lühiajalise majutuse osutajaks, kuid selle laeva leping pidi algama kuu aega hiljem kui Europa oma ehk 20. septembrist 2022. Laevad prahitakse koos tehnilise meeskonnaga ning lepinguid on võimalik kolme kuu võrra pikendada.

202 meetrit pikal Silja Europal on võimekus võtta peale üle 3000 reisija. Wikipedia andmeil on laeval majutuskohti suisa 3644 inimesele.

Kuni augustini seilas Läänemere suurimaks reisilaevaks loetav Silja Europa igapäevaselt Tallinna ja Helsingi vahel ning teenindas peamiselt Soome kruiisireisijaid. Otsust laev talveks Hollandisse saata on Tallink põhjendanud muutunud olukorraga.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Silja Europa võib olla suurim kruiisilaev Läänemerel, kuid mõjub nääpsukesena võrdluses tänavu teenistust alustanud maailma suurima kruiisilaevaga. Siiski mahub Europa kajutitesse tuhandeid inimesi ja Hollandis näisid ärilised väljavaated selle kapatsiteedi kasutamiseks talvehooajal ilmselt paremad.
Silja Europa võib olla suurim kruiisilaev Läänemerel, kuid mõjub nääpsukesena võrdluses tänavu teenistust alustanud maailma suurima kruiisilaevaga. Siiski mahub Europa kajutitesse tuhandeid inimesi ja Hollandis näisid ärilised väljavaated selle kapatsiteedi kasutamiseks talvehooajal ilmselt paremad. Foto: Postimees, Internet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles