Reisiidee raamatusõpradele – Montolieu küla Prantsusmaal

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Montolieusse.
Montolieusse. Foto: Shutterstock

Lõuna-Prantsusmaal Carcassonne’i lähedal asub Montolieu küla, kus elab umbes 800 elanikku. Kuigi küla pole suur, tegutseb seal tervelt 15 (mõnedel andmetel 16) raamatupoodi, lisaks veel raamatute köitmiskojad, kunstigaleriid ja 3 fotostuudiot. Montolieud kutsutaksegi raamatukülaks, kirjutab Trip.ee.

Kõige selle taga on Belgia raamatuköitja Michel Braibanti idee ja entusiasm. Carcassonne’is elanud Braibant hakkas 1989. aastal Montolieusse kutsuma raamatumüüjaid ja raamatutega seotud käsitöölisi, nagu köitjad ja kalligraafid. Idee võttiski vedu ja täna leiab Montolieu vanades majades hulganisti raamatupoode, mis müüvad põhiliselt teise ringi raamatuid, aga ka haruldusi. Osal raamatupoodidel on kindel spetsialiteet, nagu koomiksid, lasteraamatud või vanad ajalehed. Mõnes poes on müügil ka vanad vinüülplaadid ja plakatid.

Raamatupoed on avatud üldiselt aasta läbi, suvel iga päev, muul ajal on pooled raamatupoed suletud esmaspäeval ja pooled teisipäeval.

Foto: Shutterstock

Raamatupoed on aidanud külla tekitada turismiga seotud infrastruktuuri – sealt leiab baare, restorane, bed&breakfast öömaju, kauplusi ja mitmesuguseid teenuseid.

Kuidas Montolieusse saada:

Carcassonne – 18 km

Toulouse – 90 km

Andorra – 175 km

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles