SINNA JA TAGASI Kui alkohol annab tiivad

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Alkoholi ja reisimise armulugu on pikk ja toksiline. Pildil SASi stjuardess teenindamas reisjaid 1960ndatel aastatel.
Alkoholi ja reisimise armulugu on pikk ja toksiline. Pildil SASi stjuardess teenindamas reisjaid 1960ndatel aastatel. Foto: Wikimedia Commons

SAS oli Kopenhaageni-Stockholmi lennu hilinemisest teatades põhjamaiselt aus. «Uus arvatav väljumisaeg ei ole teada,» teavitas tekstisõnum nimelt. Selline asi võib ajada jooma ning hedonistlikud taanlased olid Kastrupi lennujaama SASi Gold Lounge’is Bacchuse altari dekoreerinud ka päris paljude napsupudelitega (puritaanlikumas Stockholmi lounge’is piirdub valik peamiselt õlle ja veiniga).

Kindluse mõttes lahjendasin oma veini siiski hoolega veega, sest kuidagi tuli ju veel hotelli jõuda, rongid aga kell 2 öösel enam ei käinud. Niisiis tuli ronida nr 592 ööbussile.

Buss nr 592 oleks ülikurnav viis Arlandalt linna saada ka tavaoludes, sest sõiduaeg on kahe tunni ligi, kuid olud polnud tavalised: koos Londonist saabunud Ryanairi stjuardesside ja teiste hiliste teelistega munsterdas end bussi pardale ka keegi käremeelne leedi Suurbritanniast, kes karjus kohe sisse astudes, et pangaautomaat andis talle äsja Rootsi kroonide asemel hoopis Türgi liire.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles