KASUTAKSID? Kindlustusfirma pakub nüüd kaitset ka vihmaste ilmade vastu

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pole just meeldiv, kui lähed reisile, aga vihma ladistab. Sellises olukorras oleme kõik olnud. Singapuri kindlustusfirma Singlife pakub nüüd võimalust reisile minnes kõikide muude kindlustuskatete kõrval ka kaitset vihmaste ilmade vastu, kirjutab trip.ee.

Kindlustuskaitset pakutakse üle maailma, välja arvatud sellistes Aasia ja Aafrika riikides nagu Afganistan, Iraan, Iraak, Süüria, Kongo DV, Libeeria ja Sudaan.

Vihmakindlustuse juures tehakse koostööd tehnoloogiafirmaga Arbol, kes kasutab riskianalüüsi teostamiseks kliimamudeleid ja tehisintellekti, mille tulemusena luuakse lihtne, läbipaistev ja konkurentsivõimeline hinnastamismudel.

Tõsi küll, vähemalt esialgu pole hüvitise summa väga suur. Kindlustusfirma maksab reisijale, kelle reisiplaane segas tugev vihm, reisi kohta hüvitiseks sõltuvalt paketist 50–150 Singapuri dollarit (36–107 eurot). Hüvitise saamiseks peab päevas sadama üle 6,4 mm vähemalt pooltel päevadel reisi jooksul. Päev loetakse sajuseks, kui ööpäevas sajab rohkem kui 0,2 mm. Kontekstiks: Ilmateenistuse andmetel on Eesti sademete rekord 148 mm ööpäevas ja suurim kümne minuti jooksul mõõdetud sademete intensiivsus 2,3 mm.

Singlife’i puhul vihmakindlustust eraldi lisana valida ei saa, sest see on juba automaatselt reisikindlustuse pakettide sisse lisatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles